30 травня 2023 16:53

Лапорт про "Камп Ноу": "Барса" вже була світовим лідером, коли стадіон відкрили. Нова арена втілить нашу мрію у життя і стане спадщиною"

Жоан Лапорта виступив із промовою у зв'язку з майбутньою реконструкцією "Камп Ноу".


Раніше керівництво "Барселони" уклало угоду на суму 1,45 млрд євро з метою реконструкції "Камп Ноу", зведення нових інфраструктурних об'єктів та модернізації прилеглої до стадіону території в рамках проекту Espai Barça.

«Всі 123 роки історії «Барси» можна описати по-різному, і один із способів зробити це – розповісти про стадіони, на яких ми грали. З самого початку, коли ми грали в роз'їздах на кількох стадіонах, до Камп де Лес Кортс, який був дуже близький навіть до цього чудового стадіону.


Коли "Камп Ноу" було відкрито, "Барса" вже була світовим лідером, і з того часу це був наш дім, наша фортеця, наш храм, наша гордість. І ми хочемо, щоб цей стадіон залишався нашим будинком та нашим храмом. І ми хочемо, щоб він залишився на тому самому місці. Ось чому ми заклали фундамент тут, у районі Ліс Кортс, де "Барса" мешкає з 1922 року. І ми хочемо, щоб воно було в межах міста, яке є нашим будинком.


Цей стадіон втілить у життя мрію «Барселони» та стане спадщиною для наших дітей та онуків. Насамперед, він має пройти реконструкцію, до якої ми маємо поставитися з максимальним ентузіазмом. Тому що ми знову будемо тут, і ми повернемося сильніше, ніж будь-коли. Ми хочемо, щоб стадіон і надалі залишався ареною славних днів, присвячених 125-річчю нашого клубу.

Ми плануємо повернутися у листопаді 2024 року. До цього часу буде створено відповідні умови, яких ми хочемо досягти на стадіоні, і це буде відповідати потребам нашого стадіону.

"Камп Ноу" вже в минулому, це вже спогад. Але найголовніше – це, без сумніву, чудове майбутнє, яке відповідає нашій історії», – сказав президент «Барселони».