30 травня 2023 11:27

Трохи більше за середню зарплату в Україні: журналіст розкрив сміховинний оклад воротаря одного з лідерів УПЛ

Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів, яка зарплата у 19-річного голкіпера Зорі Олександра Сапутіна. Він став одним із найкращих в УПЛ у другій частині сезону на своїй позиції.


Михайло Співаковський заявив, що голкіпер Олександр Сапутін заробляє у Зорі лише 15 тисяч гривень на місяць. Він вимушено став грати в основному складі луганчан, починаючи з другої частини сезону через травму основного воротаря Дмитра Мацапури.


За даними Пенсійного фонду, середня зарплата в Україні становить 13 423 грн. станом на березень 2023 року.


«У 19 років людина почала грати в основі після травми Мацапури. Він провів 14 матчів цього року, з них вісім на нуль. При цьому його зарплата складає 15 тисяч гривень.

Журналіст підкреслив, що статистично молодий голкіпер став одним з найкращих в УПЛ, а головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань уже включив його до розширеного списку футболістів на Євро-2024, яке розпочнеться у червні.

«Сапутін – один із найкращих воротарів другого кола. Він потрапив до розширеного списку Руслана Ротаня на молодіжне Євро», – сказав Співаковський у програмі ТаТоТаке.


Зазначимо, що Сапутін провів за Зорю 14 матчів цього сезону, в яких пропустив дев'ять голів, вісім матчів він відіграв «на нуль»;

Його контракт із командою дійсний до 30 червня 2025 року.


Фото: ФК "Зоря"