28 травня 2023 16:59

Голи Русина та Булеци принесли "Зорі" перемогу над "Олександрією"

Мотивація в цьому двобої була в обох команд. «Олександрія» ще не забезпечила собі п’яту сходинку й путівку до Ліги конференцій, на чотири очки випереджаючи «Ворсклу» за два тури до фінішу. А «Зоря» мала змогу наздогнати на другому місці «Дніпро-1», котрий у паралельному матчі здавав чемпіонський екзамен «Шахтарю».


Однак боротьби, як такої, на стадіоні «Ніка» не відбулося. Гості продемонстрували зразкову реалізацію й уже до середини першого тайму вели в два м’ячі. Головним кривдником «городян» виступив Назарій Русин, який класним обвідним ударом відкрив рахунок після пасу Євгена Шахова, а потім асистував Сергію Булеці.

Господарі до перерви не спромоглися відповісти бодай одним ударом у площину. Не виблискували вони й у другій половині. Хіба що наприкінці зустрічі олександрійці мали шанси скоротити відставання, але своїми моментами як слід не розпорядилися. Луганці грали за результатом і довели справу до переможного завершення.

Команда Патріка ван Леувана досягла своєї мети й наздогнала дніпрян, які «згоріли» гірникам із результатом 0:3. «Зоря» лише за додатковими показниками поступається своєму конкурентові й чекає на заключний тур, у котрому зіграє проти «Минаю», тоді як «Дніпро-1» прийматиме «Кривбас».

Підопічні ж Руслана Ротаня наостанок поїдуть у гості до вкрай мотивованого борця за виживання «Руху», а поки спостерігатимуть за завтрашньою грою «Ворскли» проти «Колосу».

ОЛЕКСАНДРІЯ – ЗОРЯ – 0:2
Голи:
Русин (9), Булеца (25).

Олександрія: Шевченко, Бабогло, Ковалець, Кулаков (Кожушко, 67), Мірошніченко, Сігеєв, Логінов, Шулянський (Матюшенко, 89), Скорко (Кобзар, 76), Копина, Рибалка (Мустафаєв, 46).

Зоря: Сапутін, Батагов, Імереков, Бутко, Вантух, Бражко (Сміян, 90+4), Шахов, Русин (Полегенько, 74), Булеца (Погорілий, 74), Антюх (Дришлюк, 64), Мишньов (Хахльов, 64).

Попередження: Мірошніченко (57), Скорко (69).