28 травня 2023 08:09

Офіційно. Чемпіон України 2022/23 зіграє у груповому раунді Ліги чемпіонів

Чемпіон України 2022/23 розпочне виступи у Лізі чемпіонів 2023/24 з групової стадії.


Це офіційно підтверджено, оскільки спеціальне місце, відведене для переможця Ліги чемпіонів 2022/23, залишилося вакантним.

Перерозподіл місць відбувається на користь України. Завдяки 12-му рейтингу в таблиці коефіцієнтів УЄФА 2022 Україна була першою резервною країною на отримання перепустки до групового раунду ЛЧ.

Італійський клуб «Інтер» достроково гарантував собі участь у Лізі чемпіонів наступного сезону, куди він потрапить, кваліфікувавшись із Серії А. Міланська команда обіграла «Аталанту» в передостанньому 37-му турі і тепер у будь-якому випадку займе або 2-ге, або 3-тє або 4-те місце у таблиці чемпіонату Італії, що дозволяє «Інтеру» зіграти в ЛЧ у наступному сезоні.

«Інтер» зіграє у фіналі поточного розіграшу ЛЧ проти «Манчестер Сіті». При будь-якому результаті зарезервоване місце тріумфатора ЛЧ у наступному розіграші головного єврокубкового клубного турніру перейде чемпіону УПЛ.

Спочатку чемпіон України мав зіграти у четвертому раунді кваліфікації ЛЧ. Переможцем УПЛ цього сезону можуть стати або «Шахтар» (69 очок), або «Дніпро-1» (64). До фінішу сезону УПЛ залишилося 2 тури.