27 травня 2023 18:56

Андрій ТЛУМАК: "За що мене критикувати? За те, що я відновив "Карпати"?"

Головний тренер «Карпат» Андрій Тлумак після матчу 8-го туру Чемпіонської групи першої ліги з «Оболонню» (1:1) підбив підсумки сезону та відповів на критику журналіста Ігоря Циганика.


«Ми зіграли внічию з командою, яка вийшла в УПЛ. Сьогодні ми з керівництвом вирішили поставити молодих хлопців і дати шанс тим людям, які мали менше шансів протягом сезону. Ми дали їм проявити себе. Хтось проявив, хтось ні. Матч показав, що ми можемо, вміємо, але десь щось не вийшло.


Чому не виконали завдання на сезон? Одної відповіді немає. Можу сказати одне: ми дуже швидко забуваємо історію. Ми не москалі, які взагалі переписують історію. Давайте повернемося на 3 роки назад, коли ми почали роботу з клубом. Що у нас було? У нас не було ні м'яча, ні фішки, ні манішки, ні автобуса, ні стадіону, ні бази. Навіть жодного футболіста не було.

Ми за 3 роки побудували структуру, побудували клуб, який має стадіон, має глядача, який на сьогодні за рейтингами вийшов у топ-5 серед українських команд. Не тільки у першій лізі, а й в УПЛ. Ми проробили величезну роботу, і мені дуже сумно, що зараз такий шквал критики на мене вилився зі всіх сторін.

Мене навіть злочинцем назвали. За що? За те, що я відновив «Карпати»? За те, що ми з нуля, з нічого, побудували клуб? Ми за три роки вперше помилились. Так, я беру відповідальність на себе за те, що ми не вийшли в УПЛ. Я нікого не звинувачую. Винуватий я. Все було зроблено, все було для нас надано. Так сталось, що за крок до УПЛ ми оступились. Але я вважаю, що таку чорну критику за ці 3 роки я не заслужив.

Чому ми не вийшли в УПЛ? Є багато нюансів. Ми будували команду для першої ліги, почалась війна, і у нас 10 чоловік не повернулись в Україну. Минулий сезон ми провалили трансфери, і зараз не зовсім вгадали. Я згідний, що це моя вина. Я це приймаю. Але є клуб. Чому 3 роки тому, коли всі казали: «які «Карпати»? «Карпати» Тулмака, «Карпати» Галич, «Карпати» невідомо які вилітають…» Чому тоді не кричали люди? Де буди ті люди, які загубили «Карпати», коли «Карпати» не виїхали на два останні матчі у Вищій лізі?


Де тоді були ті критики? Поясніть мені. А зараз, коли команда грає, показує футбол - я є злочинець? Циганик все знає, повністю все знає. Тільки все не дуже точно. Він завжди міняє шапку, як вітер подує. Він дружив з «Динамо», дружив з «Дніпром». З «Рухом» у нього щось не склалось. Вічний любитель «Карпат» і вічно їх критикує. А завтра буде «Дніпро-1».

Він перший кричав: «що це за «Карпати», які «Карпати», що то за афери?» І де та афера? Єдине, що за 3 роки було легко - вдячний фанатам, які нам віддали герб. Це було легко. А все інше ми по камінчику складали. І склали. Повірте, що будуть «Карпати» в УПЛ. Не важливо, з Тлумаком чи без. Керівництво буде приймати рішення. «Карпати» там будуть. Буду вболівати і робити все, щоб вони там були.

Він (Циганик) розказує про нечесний футбол? Хай проаналізує. Він навіть не може проаналізувати, скільки нам пенальок поставили. Ми пробили одне пенальті за цілий рік: у першому турі з «Маріуполем». І то не забили. А нехай порахує, скільки помилок було проти нас. Він розказує про нечесний футбол, коли воротар суперників грає за межами штрафного і навіть жовтої картки не отримує? Коли у нас в одному епізоді дві суддівські помилки - гол не зараховують чистий і пенальті не ставлять. Дів помилки в одному епізоді!

Нам хоч один гол з офсайду зарахували? Це нечесний футбол? Це емоції. Вибачте, будь ласка. Єдине, я хочу вибачитись перед справжніми фанатами, справжніми вболівальниками, які за нас вболівали, тішились, коли були хороші моменти. І не зловтішались коли були невдачі. Звичайно, що всі ми переживаємо. Я беру вину на себе. Я винен. Вибачте, дякую», - сказав Тлумак


Фото - ФК «Карпати»