27 травня 2023 09:35

Відомо, за які слова на адресу арбітра Сваток отримав жовту картку, що унеможливлює його участь у матчі з "Шахтарем"

Після матчу 28-го туру УПЛ між "Дніпром-1" та "Ворсклою" UA-Футбол зробив аналіз суддівських рішень Ярослава Козика (арбітр ВАА – Євген Арановський). Щодо жовтої карточки Олександру Сватку, яка унеможливлює його участь в поєдинку 29-го туру проти "Шахтаря", йшлося:

"Жовту картку Сваток отримав за розмови. Це були саме розмови, а не апеляції – волю емоціям футболіст "Дніпра-1" не давав. Вочевидь, він скористався своїм статусом капітана, що дозволяє дискутувати, але не сперечатися з суддею. Дискусії справді були, без емоцій. Тому картка дивна, адже за такі розмови можна давати попередження чи не всім гравцям на полі.


Єдине, що може виправдати Козика – це суть сказаного Сватком. Якщо капітан "Дніпра-1" лихословив, то покарання для нього заслужене. Але що саме сказав Сваток – знає тільки він, суддя й ті футболісти, які були поруч".


UA-Футбол вдалося дізнатись суть сказаного Сватком арбітрові в полі Ярославу Козику. Те, що саме за цю фразу капітан "Дніпра-1" отримав попередження, підтвердили два незалежні одне від одного джерела.

В знак незгоди з рішенням арбітра щодо напрямку вкидання ауту Сваток сказав:


"Ты что, травишь?".


Відзначимо, що ця жовта карточка стала для Олександра Сватка четвертою у сезоні в УПЛ й тепер гравець пропустить матч 29-го туру проти "Шахтаря".


"Дніпро-1" та "Шахтар" зіграють у неділю, 28-го травня, о 15:00.


Фото - СК «Днiпро-1»