26 травня 2023 19:31

Джонсон обговорив з Трампом Україну: ЗМІ дізналися подробиці

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній британський прем'єр Борис Джонсон обговорив "ситуацію в Україні і життєво важливе значення української перемоги" з екс-президентом США і ймовірним кандидатом від республіканців на наступних президентських виборах в 2024-му Дональд Трамп.


Як пише POLITICO з посиланням на прес-секретаря Джонсона, колишній прем'єр Британії здійснив поїздку до Америки, намагаючись заручитися підтримкою України серед провідних республіканців.


На цьому тижні проукраїнські аналітичні центри запросили екс-британського лідера на приватний обід в Техас, де він сказав присутнім політикам, донорам і промисловим лідерам, що Америка повинна дотримуватися курсу у своїй підтримці країни.

Звана вечеря Трампа з Джонсоном відбулася в четвер, і представник Джонсона повідомив, що переговори по Україні були "в меню". "Високоповажний член парламенту Борис Джонсон зустрівся з президентом Дональдом Трампом, щоб обговорити ситуацію в Україні і життєво важливе значення перемоги України", - сказав прес-секретар Джонсона.

Видання зазначає, що у Трампа і Джонсона були складні відносини, коли обидва були у владі. Колишній президент США назвав Джонсона "другом" і одного разу назвав його "британським Трампом", але останніми роками вони, схоже, політично розійшлися.


Минулого місяця Трамп заявив GB News, що вважає, що уряд Джонсона взяв "крайній лівий" нахил.