26 травня 2023 18:12

Папа Франциск знову прокоментував війну в Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Папа Римський Франциск, говорячи про війну в Україні, заявив, що повернення Росією окупованих українських територій є "політичною проблемою", а для досягнення миру сторони повинні "говорити одне з одним".

Таке Папа Римський сказав в інтерв’ю Telemundo, повідомляє "Європейська правда".


Франциск розповідав про свою зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, коли той здійснив візит в Італію 13 травня.


"Вони (українці. – Ред.) не так і мріють про мирні переговори, тому що український блок направду дуже сильний: уся Європа, Сполучені Штати. Інакше кажучи, вони самі мають дуже велику силу", – сказав він.


На питання, чи не повинна Росія для досягнення миру повернути окуповані території Україні, Папа Римський сказав: "Це політична проблема. Мир буде досягнутий того дня, коли вони (Україна і РФ. – Ред.) зможуть говорити одне з одним – або самі, або через інших".

"Якщо вони не будуть говорити… це політичне питання", – цитує його Reuters.


Минулого тижня стало відомо, що Папа Римський Франциск попросив главу італійського єпископату кардинала Маттео Зуппі створити миротворчу місію для війни в Україні.

Ймовірно, це та місія, про яку Папа говорив під час свого візиту до Угорщини у квітні, але поки що подробиць не розкривають.