26 травня 2023 00:04

МЮ розгромив "Челсі" і вийшов у Лігу чемпіонів: Мудрик не реалізував вбивчий момент за нічийного рахунку

Фото - ua.depositphotos.com


Ман Юнайтед та Челсі вийшли на матч зарядженими на швидкий гол. Вже на четвертій хвилині ідеально розіграна комбінація гравців Челсі могла закінчитися дебютним голом Мудрика в АПЛ, але в останній момент українця підвела реалізація.


Буквально за дві хвилини МЮ знайшов свій шанс на стандарті, який увінчався голом Каземіро, якому не було рівних на другому поверсі. Забитий м'яч надихнув гравців Юнайтед на кілька гострих моментів, але в останній момент підопічних у тен Хага кульгала реалізація. До того ж, наставнику МЮ довелося вимушено міняти Антоні на Рашфорда.

Поступово футболістам Челсі вдалося відсунути гру подалі від своїх воріт і бути за крок до того, щоб зрівняти рахунок, але у вирішальний момент лондонцям не вистачало точності Хаверцу та Галлахеру. Перед свистком на перерву футболістам МЮ вдалося подвоїти перевагу після того, як Марсьяль переправив м'яч у порожні ворота Кепи.

Після перерви господарі грали вже за результатом, але не стали зупинятися та вирішили добити суперника. На старті другої 45-хвилинки Мудрик втратив м'яч при позиційній атаці Челсі, а вже на 64-й хвилині менеджер Челсі Френк Лемпард прибрав українця з поля.

На 72-й хвилині зустрічі Фофана привіз пенальті на ворота Челсі. Захисник бездумно стрибнув у ноги супернику, що стало приводом для арбітра призначити пенальті у ворота гостей, які реалізував Фернандеш. Через п'ять хвилин 22-річний француз припустився ще однієї помилки, яка призвела до четвертого голу МЮ, автором якого став Рашфорд.


Останнє слово у цій зустрічі було за Челсі. Індивідуальний прохід Фелікса, що вийшов на заміну, не дав Челсі покинути поле «Олд Траффорд» без забитого гола. М'яч після удару португальця залетів просто у правий нижній кут воріт Де Хеа.


Фінальний свисток зафіксував перемогу Манчестер Юнайтед над Челсі з рахунком 41, яка дозволила манкуніанцям гарантувати собі четверту путівку до Ліги чемпіонів перед останнім туром АПЛ.


Сезон для Юнайтед завершиться домашньою грою проти Фулхема, а Френк Лемпард востаннє виведе Челсі на гру з Ньюкаслом. Обидві зустрічі будуть зіграні 28 травня.


Чемпіонат Англії, 32-й тур. Манчестер, "Олд Траффорд"


"Манчестер Юнайтед" – "Челсі" 4:1


Голи: Каземіро 6, Марсьяль 45+6, Фернандеш 73 (пен.), Рашфорд 78 – Фелікс 89


"Манчестер Юнайтед": Де Хеа – Ван-Біссака, Варан, Лінделеф, Шоу (Маласія 46) – Каземіро, Еріксен (Фред 70) – Антоні (Рашфорд 29), Фернандеш (Мактоміні 86), Санчо – Марсьяль (Гарначо 70)


"Челсі": Аррісабалага – Холл, Веслі Фофана, Чалоба, Аспілікуета – Ґаллахер (Зієш 82), Фернандес, Чуквуемека (Лофтус-Чік 82) – Мудрик (Пулісік 64), Хавертц (Фелікс 65), Мадуеке (Датро Фофана 82)


Попередження: Маласія 78 – Фернандес 75