25 травня 2023 16:32

Блогер: "Динамо" зіграло на пасивності найстарішої команди УПЛ, бо це не той колектив, що буде тиснути і ламати рух м’яча супернику"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розібрав гру "Динамо" з "Колосом".


Колос 0:3 Динамо


Усереднені позиції, розподіл позиційних атак і передач


91.01% точності передач - рекорд сезону для Динамо в УПЛ.


85.63% точності передач вперед - рекорд сезону для Динамо в УПЛ.


Бонусом сюди ж - усі 17 вкидань киян були точними (100%).


Динамо зіграло на пасивності найстарішої команди УПЛ, бо це не той колектив, що буде тиснути і ламати рух м’яча супернику. Кияни неквапливо перекочували м’яч (6.12 передач за середнє тримання - весняний рекорд). Окей, можливо погарячкував, коли стверджував, що Динамо не стоїть грати, а Колос просто не вміє, якщо не виникають зручні для цього умови. Кияни могли б і додати: але який зараз в цьому сенс? Отож...

78 втрат - найнижчий показник весни та другий найнижчий в сезоні (75, проти Олександрії, 3:1). І це за 65.73% володіння. Суцільна зона комфорту. Лідер з 11 Тимчик (6 з яких пасові).


Останній волоцюга на Дарниці в курсі: хочеш створити проблеми Динамо, то створи бодай запах тиску. 12 втрат в кіпера та дуету ЦЗ вказують, що Колос і не намагався (7 з 12 в Максима).


Лише 19% з 612 передач були виконані в напрямку фінальної третини, або в її межах. Тому гра і видавалася такою нудною. Динамо виконало на 80 передач більше, ніж зазвичай, а спроб входження до штрафного на 5 менше від середньої кількості.

Третина (рівно 9) з 27 дотиків киян в штрафному Колосу в активі Буяльського. В Раміреса (4), Парріса (3) та Кабаєва (1) разом лише 8. Це в продовження попередньої теми: що очікує на киян без Віталія в новому сезоні. З великою ймовірністю таких поєдинків на 600+ передач, з яких понад 80% буде виконуватися в перших двох третинах стане більше...


Навіть не знаю чого в цій грі більше: переконливої перемоги Динамо чи ще більш переконливої поразки Колосу? Від згадки про 0:0 в першому колі робиться зле.