25 травня 2023 13:18

Блогер: "Викликала захоплення спроба "Динамо" зіграти від власної сили, ніж дві спроби маніпулювати слабкостями суперника"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри "Динамо" у матчі з "Колосом" (3:0):


Колос 0:3 Динамо
Єдиноборства

Більшість досі не наздоганяє, чому не захейтив поразку Чорноморцю, але не надто радію двом перемогам на виїзді із загальним рахунком 8:1. Проти одеситів збіглися дві інтенсивності одночасно: з м’ячем та без м’яча. Це вже щось доросле. Два останні тури - холодний розрахунок.

З м’ячем в Ковалівці втратили темп суттєво - мінус 1 передача на хвилину від гри з Чорноморцем. Без м’яча теж стали пасивнішими:
⁃ 21 високе повернення у фінальній третині проти одеситів
⁃ 8 у грі з Олександрією
⁃ 8 у грі з Колосом

От тому гол Перріса і трішки дивний. В принципі він не мав статися, бо системного тиску на початку гри в планах схоже не було. Ніхто не заважав Колосу грати назад та поперек. Динамо зараз не стягує інтенсивності в обидва боки. Мабуть, через те здулися після години гри з Чорноморцем. Через це два останні матчі схожі на ветеранські десь в Гідропарку.

Маючи солідну перевагу у володінні проти одеситів здійснили 79 повернень, тут за дещо більшого % володіння лише 61. Лідери:
⁃ Вівчаренко - 9
⁃ Бущан, Тимчик, Дячук - по 7
⁃ до п’ятірки потрапив Сидорчук, що зіграв трохи більше 30 хвилин - 4
І тут варто зазначити - Колос мав лише 11.95% частки лонгболів до загального обсягу передач (менше звичної).

Якщо Олександрія не билася зовсім (116 дуелей), то Колос все ж нав’язав боротьбу (176, хоча це все одно нижче середнього по сезону для киян - 187.8). Кияни вп’яте в останніх шести турах поступилися за єдиноборствами - 81:91.

Бачите височенні показники вдалих в Ємця та Золотова? Вони непогано грали один-в-один проти вінгерів.
Лідери в Динамо за кількістю вдалих дуелей в атаці:
⁃ Тимчик - 4 з 7 (57%)
⁃ Парріс - 3 з 12 (25%)
⁃ Шапаренко - 3 з 3 (100%)
В Кабаєва лише 2 вдалі за годину, що дорівнює 2 вдалим...Сидорчука за півгодини. Але чомусь заважким для бюджету ІМС вважає Буяльського, наче Кабаєв награє на свою ЗП (і не дуже малу ЗП)...

В захисті впали на 11% нижче середнього рівня (49.12% проти 61.5%). Сіль в тому, що атака і півзахист не надто активно вступали у відбір, а в самих захисників вже й не було такої потреби, бо м’яч їм діставався без надмірних зусиль:
⁃ Сирота, Дячук та Вівчаренко виграли по 3 дуелі лише з 4, що мали впродовж гри (75%)
⁃ в Тимчика 10, але виграв 1 з 6 за межами першої третини (в першій третині 4 з 4)
Тому вигуки з лавки «Нє вибрасивайся!» доходили. Динамо обирало шлях сідати на свої позиції, чим фактично прирекло Колос на страждання. Їх футбол простіший та примітивніший, ніж той, який епізодами довелося грати. Господарі виграли лише 5 дуелей в атаці у фінальній третині (3 з них у Безбородька). Більше половини перехоплень (18 з 33) кияни здійснили вже у власній третині.

Тому більше захоплення викликала спроба зіграти від власної сили, ніж ці дві спроби маніпулювати слабкостями суперника (Олександрія та Колос). Спроба використати власну силу - круто. Спроба далекоглядно обернути слабкість суперника проти нього ж - теж круто. Проте перше якось солідніше, виходячи зі статусу. З іншого боку: а про який статус можна згадувати відносно команди УПЛ номер 4?