25 травня 2023 12:40

Галлас про "Челсі": "Боелі не може зайти в роздягальню з критикою просто тому, що витратив мільйони на трансфери. В Америці це можна, мабуть, але не в Британії"

Вільям Галлас вважає неприпустимим поведінку Тодда Боелі щодо гравців «Челсі».


Після матчу з "Брайтоном" у квітні, який "Челсі" програв з рахунком 1:2, повідомлялося, що Боелі близько години провів у роздягальні "синіх". Власник "Челсі" назвав результати команди "ганебними" і заявив, що 600 млн фунтів у зимове трансферне вікно було витрачено заради перемог.

"Власник ніколи не повинен так чинити. Не можна зайти в роздягальню та почати кричати на гравців чи критикувати їх. Єдині люди, які можуть критикувати гравців у роздягальні – це тренер і, можливо, спортивний директор.

Мені здається, Боелі прийшов до "Челсі" з зарозумілим підходом. Можливо, в Америці власники і заходять у роздягальню, щоби критикувати гравців. Але ти більше не в Америці, Тодд. Це Велика Британія, тут інша культура. У цій країні власники так не поводяться. Англійський спорт зовсім відрізняється від американського.

Йому варто виявити терпіння. Озирнутися довкола, вникнути у тутешню культуру. Те, що ви купили клуб, не дає вам права входити в роздягальню та ображати гравців та тренера. Не можна робити все, що захочеться просто тому, що ви витратили мільйони фунтів на трансфери. Можливо, деяких гравців здивувало те, що він зайшов у роздягальню та заговорив у подібному тоні. Я грав на найвищому рівні майже 20 років, і жодного разу за мою кар'єру власник клубу не заходив у роздягальню та не критикував гравців", – сказав колишній захисник «Челсі» в інтерв'ю Genting Casino.