24 травня 2023 23:23

Моуріньо: "Вийти з "Ромою" до Ліги чемпіонів, витративши 7 мільйонів на трансфери - це навіть не диво, це Ісус Христос, який вирушив до Риму і прогулявся Ватиканом"

Жозе Моуріньо на пресконференції після матчу з "Салернітаною" (2:2) прокоментував можливість влучити в Лігу чемпіонів за підсумками цього сезону. Португальський фахівець заявив, що не ставив за мету вийти в головний єврокубок з тими трансферами, що були минулого літа.


"Я ніколи не говорив про мету вийти в Лігу чемпіонів, я завжди намагаюся бути чесним. Мені не подобається продавати дим.

Є тренери, гравці, клуби, які грають лише один фінал єврокубків у своєму житті, і їм щастить. Уявіть, що ми зробимо це двічі поспіль. Це чудовий сезон для мене, тому що він у будь-якому випадку стає історичним. Але я хочу зіграти цей фінал (у Лізі Європи).

(Тіагу) Пінту говорив про Лігу чемпіонів? Це його проблема. Пінту – менеджер, я – тренер. Ми дуже близькі друзі, але ми можемо мати різні думки. Для мене питання ніколи так не стояло. Ми здатні творити історію, і ми хочемо творити її знову.

Але вийти в Лігу чемпіонів (через чемпіонат), витративши 7 мільйонів на (трансферному) ринку, – це не історія, це навіть не диво, а Ісус Христос, який вирушив до Риму і прогулявся Ватиканом", – сказав Моуріньо.

"Рома" зіграє у фіналі Ліги Європи з "Севільєю" 31 травня. Якщо команда Жозе завоює трофей, вона отримає путівку до Ліги чемпіонів, незалежно від місця, де фінішує в Серії А.