23 травня 2023 18:00

Найочікуваніші переходи літнього трансферного вікна

Сезони топових європейських чемпіонатів стрімко добігають кінця, а значить, що попереду на нас чекає черговий літній період трансферів. Барселона вже забрала золоті медалі Ла Ліги, Наполі здійснив гучну сенсацію в Чемпіонаті Італії, але в яких складах світові гранди розпочнуть новий сезон 2023/2024 поки що велике питання.


Хто куди?

У міру наближення трансферного періоду розмови про закінчення контракту окремих футболістів стають дедалі голоснішими. Найяскравішим прикладом, безумовно, залишається Ліонель Мессі, контракт якого із ПСЖ спливає вже наприкінці червня. Незрозуміло й майбутнє Ромелу Лукаку в Інтері, а днями навіть з'явилися чутки про те, що Томас Мюллер незадоволений станом справ у Баварії. Все це дуже люблять букмекери, які з радістю приймуть ставки на той чи інший результат, а для нових клієнтів навіть нададуть привабливі умови, наприклад, 300 грн. за реєстрацію без депозиту.




Рандаль Коло-Муані: Айнтрахт - Баварія

Талановитий француз проводить розкішний дебютний сезон у Бундеслізі, вражаючи статистикою, а найбільш предметний інтерес до нього виявляє мюнхенська Баварія. Ми вже не раз спостерігали подібні історії, коли Баварія фактично знекровлювала конкурентів з чемпіонату, а тут ще й досі не закрита позиція нападника після переходу Левандовські. Для Коло-Муані підвищення у класі виглядає очевидним наступним кроком, та ось тільки Айнтрахт хотів би ще на сезон утримати такий талант, тому цінник поки що кусається – 100 млн. євро.


Мейсон Маунт: Челсі - Ліверпуль

Ліверпуль провів досить суперечливий сезон, по ходу якого час від часу спливали нові проблеми. Мабуть, гірші справи йшли хіба що в Челсі! Ось і Маунту стало некомфортно в лондонському клубі, внаслідок чого результативність помітно просіла. Одна з причин невдоволення банальна для сучасного футболу - Маунт просто незадоволений зарплатою, Ліверпуль активно зацікавлений у послугах Мейсона і поки виглядає першим у черзі на британця.



Ілкай Гюндоган: Манчестер Сіті - Барселона

Безперечно, легенда Ман Сіті, схоже, збирається прийняти новий виклик. Контракт Гюндогана з англійським клубом закінчується наприкінці сезону, а тренер Барселони Хаві нещодавно визначив Ілкая як одну з головних цілей цього трансферного вікна. Маршрут виглядає цікаво, але питань поки що більше, ніж відповідей. У Барсі доведеться йти на зниження зарплати, та й боси Манчестер Сіті намагаються зберегти основного гравця у себе.


Джуд Беллінгем: Боруссія Дортмунд - Реал

19-річний Беллінгем сьогодні ласий шматочок на трансферному ринку. Під час сезону його сватали чи не у кожний великий європейський гранд. У підсумку перегони залишив Ліверпуль через високий цінник, а Челсі та ПСЖ не підійшли вже самому Джуду. На радарі до літа залишилися Манчестер Сіті та Реал Мадрид, а сам Беллінгем більше схиляється до другого варіанту. Прогнозуємо, що трансферна історія із цим хлопцем у головній ролі тільки починається!

Це лише мала частина гравців, про перехід яких уже ходять конкретні розмови, але не забуватимемо, що до кінця сезону є ще й багато футболістів, чий контракт добігає кінця:

  • Даїті Камада (Айнтрахт)
  • Нголо Канте (Челсі)
  • Маркус Тюрам (Боруссія М.)
  • Хуан Куадрадо (Ювентус)


Не виключено, що хтось із них змінить прописку вже цього літа, якщо не знайде компроміс зі своїми клубами.