21 травня 2023 18:30

Місія – повернути Мессі

"Барселона" зазнає значного тиску, намагаючись залучити назад свого капітана, Ліонеля Мессі. Втім, хоч клуб і відзначає своє недавнє завоювання чемпіонства Іспанії, найбільш критична подія в його новій епосі, ймовірно, все ще чекає попереду. Зараз "Барселона" шукає будь-які можливі стратегії, щоб полегшити повернення Мессі, який зараз балансує на межі відходу з "ПСЖ". Однак, вирішення цього завдання дуже складне. У поточному сезоні витрати клубу на переходи гравців та заробітні плати становлять понад €650 млн. Водночас згідно з встановленими Ла Лігою стандартами, "Барсі" необхідно знизити ці витрати до €480 млн. Також Ла Ліга вимагає, щоб клуб скоротив зарплатний фонд на €200 млн у найближчому сезоні.


Тим часом поки "Барселона" ретельно будує свою стратегію на футбольному полі, ви можете взяти участь у своєму власному виді змагання, випробувавши успіх у ставках на матчі або гральних автоматах онлайн, навіть не виходячи з дому. Це ідеальна розвага для любителів спорту або просто тих, хто шукає азарт та можливість випробувати свою удачу. Від класичних ігрових автоматів до вигідних ставок на спорт, Джи Джи Бет пропонує багато можливостей, щоб кожен зміг знайти щось до душі.


Скорочення заробітних плат та продаж каналу

Наразі "Барселона" активно розглядає різноманітні фінансові рішення. Згідно з медіазвітами, вже відбулися переговори щодо можливого скорочення їхніх заробітних плат з такими ключовими фігурами команди:


  • Марк-Андре тер Штеген;
  • Френкі де Йонг;
  • Пабло Торре.



До того ж Серхіо Бускетс залишає склад. Одним із планів є скорочення команди, щоб зменшити фінансові зобов'язання, але цього може бути замало. Тому "Барса" почала розглядати інші активи клубу, і у результаті вибір ліг на клубне телебачення.



Президент клубу Лапорта вже застосовував деякі фінансові механізми минулого року, щоб урівноважити фінансове становище клубу. Він продав 49% акцій Barça Studios, компанії, що займається виробництвом контенту, в тому числі й для клубного телебачення, за загальну суму €200 млн. Це забезпечило реєстрацію нових гравців, проте тепер клуб у пошуках нових можливостей збільшення доходів.


Згідно з новими правилами Ла Ліги, тільки 5% від продажів активів можуть бути використані для урізання фонду зарплат. Але збитковий актив, такий як Barca TV, який завжди був витратнішим, ніж прибутковим, може бути проданий. Попри те, що телебачення було важливою частиною розвитку клубу, доводиться розглянути цю можливість у світлі ситуації.


Барселона долає перешкоди

Можна сказати, що "Барселона" опиняється на краю фінансової прірви, йдучи на крайні заходи, щоб забезпечити повернення свого знаменитого гравця, Ліонеля Мессі. У процесі пошуку рішень клуб стикається зі скороченням зарплат гравців, продажем важливих активів та навіть звільненням ключових членів команди. Однак ці труднощі - лише частина шляху до відродження слави "Барселони". Перед клубом стоять складні завдання, але віра у свою місію та непохитний дух допоможуть йому залишитися одним із найбільших футбольних клубів світу.