23 травня 2023 18:13

"Прізвища Зеленського та Залужного теж так починаються": власник "Ворскли" Жеваго відмовився перейменовувати свою яхту "Z"

Почесний президент Ворскли Костянтин Жеваго прокоментував ситуацію щодо своєї шикарної яхти, яка має ім'я, як і деяка військова техніка російських окупантів – «Z».


У 2014 році компанія Amels на замовлення Костянтина Жеваго побудувала яхту «Z», яка відсилає до першої літери прізвища бізнесмена в англійській транслітерації. За інформацією профільних сайтів, її актуальна вартість становить 70 млн доларів.


Костянтин Жеваго в інтерв'ю для Форбс заявив, що вибір російських окупантів літери Z для позначення своєї військової техніки не вплине на найменування його яхти.


«Так сталося, що Путін зі своїми військовими нелюдами, які чинять агресію проти України, намалювали букву «Z» на військовій техніці. Могли також намалювати і "О", і "W", і все інше. Але це не означає, що я маю перейменовувати все, що я маю з цією літерою, в тому числі моє прізвище.


Прізвища Зеленського та Залужного також починаються з літери «Z». Це не означає, що вони повинні міняти прізвища та ставати якимись іншими людьми», – сказав Жеваго в інтев'ю Форбс.


Фото - ФК "Ворскла"