22 травня 2023 13:25

Президент Бразилії підтримав Вінісіуса: "Ми не можемо дозволити фашизму та расизму захопити стадіони. Важливо, щоб ФІФА та ліги вжили серйозних заходів"

Президент Бразилії підтримав Вінісіуса Жуніора після расистського скандалу.


Під час матчу 35-го туру Ла Ліги вболівальники «Валенсії» ображали Вінісіуса, називаючи його «мавпою» та «дурнем», що призвело до суперечки з гравцями «Реала». В результаті гру було зупинено на 8 хвилин. З гучного зв'язку стадіону було зроблено оголошення з приводу расистських образ, а на табло «Местальї» вивели напис: «Валенсія» виступає проти насильства та образ у футболі».


«Я хотів розпочати інтерв'ю з висловлювання солідарності з бразильським гравцем, молодим темношкірим, який грає за мадридський «Реал». Вчора, під час гри на стадіоні "Валенсії", на нього напали, обізвавши "мавпою".


Неприпустимо, щоб майже в середині XXI століття ми бачили, як расові забобони набирають сили на кількох футбольних стадіонах Європи.


Несправедливо, що бідного хлопця, який перемагав, який, можливо, стає одним із найкращих гравців у світі – у мадридському «Реалі» він, безумовно, найкращий – ображають на кожному стадіоні, який він відвідує.


Я думаю, важливо, щоб ФІФА, іспанська ліга та ліги інших країн вжили серйозних заходів, тому що ми не можемо дозволити фашизму та расизму захопити футбольні стадіони», – сказав Луїс Інасіо Лула да Сілва.