21 травня 2023 18:57

"Рух" обіграв "Львів", який офіційно вилетів із Прем'єр-ліги

За чотири тури до фінішу «Львів» від рятівного місця, що його й обіймав сьогоднішній суперник, відділяло 11 турнірних пунктів. Отже будь-яка втрата очок позбавляла б «левів» шансів на порятунок.


«Рух» також ходить краєм, адже виграє в передостаннього «Металіста» лише два бали та й перспектива перехідних матчів зовсім не радує «жовто-чорних».

Здавалося, турнірна ситуація додасть градусу дербі, але ціна помилки тяжіла над командами більше за гру, яка своєю видовищністю не потішила. За перший тайм суперники спільними зусиллями назбирали пару напівмоментів і спромоглися лише на один удар у площину воріт із дальньої дистанції, а м’яч переважно тримався в середині поля.

Після перерви події дещо прискорилися завдяки активності «Руху». Напруження біля володінь Олександра Рибки зросло, однак не більше того. З гольовими епізодами дефіцит продовжився. А ближче до завершення поєдинку сталося те, чого так намагалися уникнути обидві сторони. Помилки все ж таки припустився той, хто перебував нижче в табелі за рангами.

Василь Рунич, який вийшов на заміну, виграв боротьбу в середині поля, здійснив рейд до штрафного майданчика та зробив передачу в центр на ще одного джокера Віталія Пономаренка Іллю Квасницю. Той був готовий завдати вирішального удару, але Сергій Сімінін намагаючись цього не дозволити, зрізав м'яч у власні ворота.

За такої гри пісенька «Львова» була заспівана й невдовзі Рунич поставив крапку в цьому дербі, з другої спроби перегравши голкіпера в ближньому бою з повного дозволу захисників супротивника.

Команда Анатолія Безсмертного достроково прощається з Прем’єр-лігою, а «Рух» тепер лише за гіршими додатковими показниками поступається «Інгульцю», залишаючись у зоні перехідних матчів.

РУХ – ЛЬВІВ – 2:0
Голи:
Сімінін (77, автогол), Рунич (85).

Рух: Паньків, Слюбик, Дідик (Холод, 46), Слюсар (Роман, 79), Лях, Підгурський, Таллес, Сапуга, Альваренга (Квасниця, 60), Мисик (Притула, 68), Карабін (Рунич, 46).

Львів: Рибка, Никитюк, Сасовський, Сімінін (Михавко, 90), Грисьо, Богунов (В.Михайлів, 79), Кузик (Киричок, 90), Мильченко, Вовкун (Р.Михайлів 79), Ременяк (Вишинський, 90), Бугай.

Попередження: Дідик (33) – Богунов (29).