19 травня 2023 20:00

Віктор ЛЕОНЕНКО: "Блохін мені сказав, що він готовий втретє очолити збірну України"

Екс-форвард "Динамо" та збірної України Віктор Леоненко, який зараз позиціонує себе як експерт, висловився про нинішній стан справ у національній команді.


- Збірна України досі без тренера, хоча Фабриціо Романо і запевняє, що питання з Ребровим вирішене. Що ви думаєте про це?


- Все дуже просто. Така сама чехарда, як із тренером, буде і з грою збірної. Як вийде, так і гратимемо. Відмазка на товариську гру вже є – це збірна Німеччини. Зіграють унічию – повернуться героями, як у нас заведено.


Але якщо серйозно, то у цій ситуації немає професіоналізму. Аматорство у нас нікуди не поділося – воно у всіх на очах. Тому нічого хорошого від гри національної команди я не чекаю. Як це початок відбору, грати з Англією, а у нас немає тренера? Може, хай Ротань ще й до Німеччини готує?


Лобановський, царство йому небесне, на небі, мабуть, запитує: "А що так можна було?". Сміх сміхом, але це ганьба для такої великої футбольної країни – що не може знайти тренера.


Ротань, який ще нічого не досяг, тренує три команди. Я йому навіть прізвисько придумав – "Руслан нічийний" за його серію нічиїх в "Олександрії".


- Хто, на вашу думку, оптимальний варіант на посаду головного тренера збірної України, якщо раптом навіть Романо припуститься помилки і очікуваний контракт з Ребровим не буде підписаний?


– Крім Реброва, я пропоную Скрипника, Григорчука та Вернидуба. У збірній України та Заваров сміливо може бути головним тренером, питання лише візьмуть його чи ні. Дем'яненком теж може бути. Не здивуюсь, якщо і Протасов, який зараз замінює Павелка, бачить себе у кріслі головного тренера збірної.


До речі, нещодавно розмовляв із Блохіним, і він мені сказав: "Я готовий утретє очолити збірну України. Хочу допомогти своїй країні". Я кажу: "Чекай, так у тебе спина болить". А він: "Ні, я готовий!" Тож є з кого обирати.