17 травня 2023 21:39

Жозе Моурінью: "Дуже хочу потрапити у фінал ЛЄ, але не заради себе, бо я став іншою людиною, яка більше думає про інших"

Головний тренер «Роми» Жозе Моурінью дав пресконференцію напередодні матчу 1/2 фіналу Ліги Європи проти «Баєра».


«З «Порту» я двічі поспіль доходив до фіналу єврокубків, і я дуже хочу потрапити до нього і зараз, але не заради себе, бо я став іншою людиною, яка більше думає про інших. Я хочу цього для хлопців та вболівальників.

Мене не цікавлять забобони, букмекери або те, що нас вважають фаворитами. Я вже 20 років кажу, що якщо ви дійшли до півфіналу, то ваш шанс виграти трофей – 25 відсотків, потрапити у фінал – 50.

Якби у мене не було амбіцій намагатися перемогти, я дуже легко сказав, що ми вже виграли Лігу Європи. Бо якщо Ліга Європи це турнір для команд, які грають в ньому з самого початку, то «Рома» вже виграла. Але це лише теорія.

Це змагання між клубами з різним потенціалом. У нас були важкі матчі з «Бетісом» на груповому етапі, потім гра з «Сосьєдадом» у плей-оф, який вже кваліфікувався до Ліги чемпіонів на наступний сезон, та «Феєноордом», який оформив чемпіонство в чемпіонаті. Тож це був важкий шлях для нас», — сказав Моурінью.