16 травня 2023 21:17

Олександр ЯЦИК: "Про Петракова можу сказати тільки хороші слова"

Центральний хавбек київського «Динамо» Олександр Яцик в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua пригадав свою футбольну освіту, розповів про ставлення до екснаставника збірної України Олександра Петракова та оцінив себе поза футбольним полем.


– Як ви починали та як потрапили до «Динамо»?


– Перша команда – ДЮСШ-22. Потім звідти я перейшов до «Зміни-Оболонь». Звідки потрапив до системи «Динамо». На рівні ДЮФЛ U-16 ми були у групі з «Динамо», «Шахтарем» та «Карпатами». В останньому турі грали із «гірниками». Провів гарну гру. На матчі був присутній Олександр Петраков, який тоді очолював збірну України 2003 року народження. Отримав виклик у збірну U-17. Був ще на грі головний тренер «Оболоні» Сергій Ковалець. Команда тоді грала у Першій лізі. Після матчу ми поспілкувалися. Він запрошував мене тренуватись із дорослою командою. Потім була відпустка. За тиждень виник варіант із переглядом у «Динамо», де я залишився.


– Хтось із «Оболоні» пробився у дорослий футбол?


– Алекс Чідомере. Він зараз у «Металісті». Але він на рік старший.


– Як вам працювалося з Петраковим?


– Про Олександра Васильовича можу сказати лише добрі слова. Він дуже хороший мотиватор. Дуже чесна та порядна людина. Все говорить у вічі. Петраков грав у три центральні захисники. Для мене ця схема не була проблемною. Я розумів вимоги тренера. У «Динамо» два опорні. У Петракова було два опорники.


– Хто ваші найкращі друзі у «Динамо»?


– З усіма хлопцями дуже гарний контакт. Найбільше спілкуюся з Назаром Балабою та Володимиром Шепелєвим.


– Чому граєте під шостим номером?


– Це мій улюблений номер. Цього числа у мами день народження. Мама для мене - найцінніша людина на світі. Коли я був у U-19, я відразу взяв шостий номер, і все пішло вгору.


– Який Олександр Яцик поза футбольним полем?


– Я більше відпочиваю, люблю поспілкуватися із друзями. Люблю риболовлю. Раніше більше читав, нині менше.


– Яка у вас футбольна мрія?


– Я ставлю за мету поїхати в топ-чемпіонат і пробитися до національної команди.