14 травня 2023 17:19

"Кривбас" мінімально обіграв "Рух"

Підопічні Юрія Вернидуба на останіх хвилинах здобули перемогу та піднялися на шосте місце, підібравшись до «Олександрії» на відстань у чотири очки.


«Кривбас» в рамках 26-го туру чемпіонату України в Кривому Розі приймав у рідних стінах львівський «Рух».

Початок гри пройшов у обопільних атаках. Червоно-білі могли забивати вже у дебюті, коли сам собі момент створив Хомченовський, який ефектно обіграв суперника у штрафному, але пробив вище воріт. Львівʼяни відповіли одразу декількома гострими атаками: Дідик після подачі з глибини пробив над поперечиною з вбивчої позиції, а у Климчука після подачі з кутового, на щастя, удар не вийшов – Кліщук на місці.

На 21-й хвилини свій шанс мали криворіжці: Стецьков опинився першим на дальній стійці після, але затягнув з ударом. Пізніше у схожій ситуації опинився Дебелко, який також вирішив не пробивати одразу, а прийняти мʼяч, й момент також було втрачено. Криворіжці заволоділи ініціативою, рухівці грали виключно на контратаках. Небезпечно були як після флангових подач, так і після атак по центру.

Ближче до кінцівки тайму перевага «Кривбасу» стала просто колосальною, суперник майже не перетинав центр поля. Але забити ніяк не вдавалось. З початком другого тайму навала на ворота суперника продовжилась. Мали моменти і Дібанго, і Дебелко, і навіть Соса, який тільки-но вийшов на заміну замість Луньова. До речі, у Даніеля був найреальніший шанс, коли він після прострілу з флангу влучив у Паньківа…

Львівʼяни думали виключно про оборону власних воріт, тому їх контратаки були вкрай рідким явищем у другому таймі. До 70 хвилини можна згадати хіба що дуже неточний удар Климчука з лінії карного майданчика. Ініціативу у свої руки на 77 хвилині взяв Капіч. Боснієць пройшов декількох суперників та зряче пробивав низом у дальній кут, але трохи невлучно.

З кожною хвилиною тиск на ворота гостей зростав, і в кінцівці ми таки добились свого! Проти Капіча порушили правила у чужому карному майданчику. Сам постраждалий й підійшов до позначки. Удар по центру, Паньків кинувся у правий від себе кут – 1:0! Є важлива перемога для команди Юрія Вернидуба!

КРИВБАС – РУХ – 1:0
Гол: Капіч (90, з пенальті).

Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Капіч, Приходько (Рябов, 90+1), Хомченовський, Луньов (Соса, 46), Задерака, Дебелко.

Рух: Паньків, Роман, Дідик, Слюбик, Лях, Підгурський, Притула (Довгий, 53), Таллес (Карабін, 89), Соломон (Квасниця, 65), Альваренга (Холод, 89), Климчук.

Попередження: Бескоровайний (28) – Дідик (30).