13 травня 2023 21:40

Екс-лідер "Шахтаря" відсудив у "Корінтіанса" 11 мільйонів

39-річний екс-хавбек «Шахтаря» Жадсон напередодні виграв справу у бразильського «Корінтіанса», й тепер клуб має заплатити йому 11 мільйонів реалів (трохи більше ніж 2 мільйони євро).


Національна палата з вирішення спорів Бразильської конфедерації футболу ухвалила, що «Корінтіанс» має 15 днів, починаючи з минулого четверга, щоб здійснити платіж за боргом на фінансові рахунки Жадсона.

Наголошується, що справа стосувалася дострокового розірвання контракту між Жадсоном та «Корінтіансом», яке сталося на початку березня 2020 року з ініціативи клубу.

Невиконання рішення палати з вирішення спорів може призвести до накладення додаткових санкцій на «Корінтіанс» - починаючи від заборони на трансфери до неможливості реєструвати новачків на строк від шести місяців до двох років.

Втім, «Корінтіанс» має сім днів на те, щоб оскаржити рішення у Бразильському центрі посередництва та арбітражу, хоча поки неясно, чи подаватиме клуб апеляцію.

Раніше повідомлялося, що Жадсон подав до суду на інший свій колишній клуб – «Віторію» із Салвадора, з якої екс-хавбек «Шахтаря» має намір стягнути близько 100 тисяч євро, причому також за достроковий розрив контракту.