12 травня 2023 16:00

Ігор КОСТЮК: "У хлопців не було запалу та іскри. Не можна так виходити на гру"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над «Чорноморцем» (1:0).


– Сьогодні під час гри вам доводилося робити багато тактичних змін. З чим це пов’язано?


– У процесі гри перебудовувалися, бо того запалу та іскри сьогодні не буде в наших гравців. Емоційний стан підкладається на гру, тому гра вийшла така скомкана. Не можна так виходити на гру, як так хлопцям і сказав.


– Чи мало місце якесь недоналаштування, враховуючи позицію «Чорноморця» у таблиці?


– Та ні, тут скоріш не недоналаштування. Гравці розраховують на когось іншого, а не на себе – той за нас зіграє чи інший. Дали гравців з першої команди, щоб вони отримали ігрову практику. Мені здається, що це впливає на емоційний стан. Гравці виходять і сподіваються, що за них хтось буде грати.


– Мабуть вперше цього сезону грали за такою схемою у два форварди. Потім ви змінили Горбача, з чим це пов’язано і як оціните тандем у атаці?


– Ну ми не вперше граємо за такою схемою. Часто використовуємо це, Кремчанина висуваємо вперед. Але те, як сьогодні грали наші нападники, бажає кращого. І заміни тому і були. Бачили, що пенальті не забили, декілька моментів було. Тобто не було тієї свіжості, хоча він і пропустив матчі, Зоренко більше був під навантаженням. Я вважаю, що один тайм і Зоренко, і Горбач повинні грати на максимум сили та агресії, давати більше користі команди.


– Епізод з пенальті. Коли призначили, то «Чорноморець» проводив заміну, була довга пауза. Це вибило Горбача з тонусу чи якась інша причина?


– З тонусу його вибив його налаштування на гру, а не пауза. Ви бачили моменти, які він трактував по своєму і грав не на користь команді, а індивідуально.


– Наприкінці гри могли ще й пропустити. Потрібно подякувати воротарю за ці сейви?


– Ну так, це футбол. Хто не забиває – той пропускає. Не забиваєш ти – забивають тобі. Добре, що все так закінчилося, взяли три очки. Будемо перебудовуватися, особливо в емоційному плані.