6 травня 2023 19:17

Кейн приніс "Тоттенхему" перемогу над "Кристал Пелас", "Вулверхемптон" здолав "Астон Віллу"

В рамках суботньої програми 35-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".


Чемпіонат Англії 2022/23, 35-й тур

Тоттенхем – Крістал Пелас – 1:0

Гол: Кейн, 45+1

Вулверхемптон – Астон Вілла – 1:0

Гол: Тоті, 9

Тоттенхем приймав Крістал Пелас. Лондонцям було важливо перемогти, аде у протилежному випадку команда ризикувала випасти за межі зони єврокубків. Крім того "шпори" не виграли жодного з останніх чотрьох поєдинків.

Зустріч була примітною через персони тренерів. Різниця у віці між Роєм Ходжсоном (наставником Пелас) і Раяном Мейсоном становила 43 роки й 308 днів – це найвищий показник за всю історію АПЛ. Цікаво, що саме під керівництвом Роя нинішній коуч Тотнема провів свій єдиний матч за збірну Англії.

Доля протистояння вирішив всього один гол. Його, звісно ж, забив Харрі Кейн – це був його 100-й гол у домашнії матчах АПЛ і 10-й, забитий головою у поточному сезоні. Жоден футболіст в історії турніру не мав стільки верхових голів за один чемпіонат.


Тоттенхем відсвяткував мінімальну перемогу й засів у зоні ЛЄ, однак Брайтон з великою ймовірністю посуне північних лондонців вниз. Різниця в таблиці становить всього три очка при трьох матчах "чайок" у запасі.

Також варто відзначити перемогу Вулверхемптона над Астон Віллою, здобуту завдяки голу Тоті Гомеса. Він відзначився на 9-й хвилині. Саме завдяки цьому провалу бірмінгемці не змогли втриматись у зоні єврокубків, дозволивши піднятись Тоттенхему.