5 травня 2023 23:20

УЄФА разом із уболівальниками розробив додаткові заходи безпеки для днів фіналів

В УЄФА розробили нові заходи щодо безпеки для вболівальників у дні фінальних матчів. Їх створення включило обговорення можливих поліпшень з фанатськими групами, у тому числі з об'єднанням «Football Supporters Europe» (FARE), повідомляє BBC.


Необхідність розробки нових заходів пов'язана з заворушеннями, що сталися у день проведення торішнього фіналу Ліги чемпіонів у Парижі за участю мадридського «Реала» та «Ліверпуля». Тоді щодо вболівальників було застосовано сльозогінний газ, а початок гри відклали на 36 хвилин.


Так, в план входить спільний з FARE збір інформації про кількість фанатів, що прибувають до міста, що приймає фінал; збільшення кількості місць для зустрічі вболівальників та допомоги їм (welcome services), особливо на підходах до стадіону; розміщення відповідних позначень біля основних входів на стадіон; забезпечення доступності медичної допомоги, перебування медиків у зоні турнікетів та всередині території арени.

Фінал Ліги чемпіонів сезону-2022/2023 відбудеться 10 червня у Стамбулі, фінал Ліги Європи – 31 травня у Будапешті, а фінал Ліги конференцій – 7 червня у Празі.