2 травня 2023 18:17

Сергій ПАЛКІН: "Мені не подобається організація ФІФА. Буде суд"

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про підтримку від Асоціації європейських клубів (ECA) у конфлікті з ФІФА.


– Мені не подобається, коли в нас є така організація, як ФІФА, що стоїть над усіма. Треба показати всьому світові, що нас треба якось захищати. Так, зараз ми боремося самі, але тиждень тому ми почали проводити зустрічі з ECA. Вони стали ніби посередниками між ФІФА та українськими клубами

У нас було вже дві зустрічі. Я вірю, що ECA допоможе нам знайти якесь рішення. Ми знаходимося в процесі. І тиждень тому ми запросили президента ECA Нассера приїхати в Україну, зустрітися з українськими клубами, обговорити наші проблеми. Для чого бути в асоціації? Для того, щоб допомагати одне одному. Якщо ви маєте проблему, усі повинні вас підтримати.

– Очевидно, що ECA, яка є настільки впливовою у європейському футбольному світі, могла б надати підтримку щодо відповіді ФІФА. На вашу думку, що вони можуть зробити, щоб допомогти, якщо ви зустрінетеся з Нассером Аль-Хелаїфі, головою ЕСА?

– Питання в тому, що я задоволений уже тим, що ми почали цей процес, бо коли тобі хтось відкриває двері, ти розумієш, що тебе хтось почав слухати. Не думаю, що до тебе надто прислухаються. Але найголовніше – просто почати цей процес, побачити, що ти тут не один, зрозуміти, що тобі хтось може допомогти. ФІФА досить жорстка організація, і я не вірю, що вони звернуть якусь увагу навіть на ECA. Але чому ми спілкуємося з ECA? Тому що тиждень тому я бачив підписаний меморандум про взаєморозуміння з ФІФА. Як я розумію, це означає, що вони повинні слухати одне одного і допомагати одне одному.

– Учора в Брюсселі ми побачили запуск нового проєкту – Союзу європейських клубів (UEC), і вони стверджують, що представлятимуть більше середніх та малих клубів у Європі. Яким ви бачите вихід UEC у європейський футбольний простір?

– Насправді нас теж запросили, запросили до цієї організації, навіть до правління цієї асоціації. Тому для мене це дуже позитивний процес, бо якщо немає результату стосовно того, аби середні й малі клуби були почутими, якщо немає рішень щодо цих клубів, то так, ця організація має право бути відкритою і мати підтримку з боку середніх і малих клубів. Якщо вони запрошують нас, ми долучимося, – сказав Палкін.