30 квітня 2023 16:33

"Минулого року я майже закінчив з футболом": легіонер "Чорноморця" розповів про те, як опинився в Україні

Бельгійський вінгер конголезького походження Зіги Бадібанга, який виступає за одеський Чорноморець, розповів про свій перехід до українського клубу у вересні минулого року.


Зігі Бадібанга у вересні перейшов до Чорноморця з клубу другого грецького дивізіону Анагеннісі та став одним із основних гравців команди Романа Григорчука.


Футболіст розповів про свій трансфер в інтерв'ю ютуб-каналу "ПроФутбол Digital".


«Минулого року я майже закінчив із футболом, але тут мені знову дали шанс зіграти у футбол на високому рівні. Тому я працював дуже наполегливо, щоб повернутися. Я повинен подякувати команді та клубу, що дали мені шанс бути футболістом, тому я дуже щасливий», – сказав Бадібанга.

Зігі також розповів про те, хто саме запросив його до Чорноморця.


«Я був у другій лізі Греції, грав на своє задоволення. Я отримав дзвінок від Кирила Ковальчука, сказав, що я можу зіграти за Чорноморець. Я сказав: "Добре, давай спробуємо". Ковальчук мені сказав, що у країні війна. Але я довірився йому: якщо він тут, я також буду тут», – зазначив Бадібанга.


Бадібанга виступав за казахстанський Ордабас разом із Ковальчуком, який минулого року очолював селекційну службу одеського клубу, а з березня працює з молодими футболістами «моряків».


31-річний Бадібанга провів у поточному сезоні 17 матчів, у яких забив один гол і зробив чотири результативні передачі. Контракт гравця з одеським клубом діє до червня.