28 квітня 2023 12:10

Воротар Аргентини Мартінес розповів про воротарський секрет, який допоміг виграти ЧС

Воротар збірної Аргентини Еміліано Мартінес розповів про пораду, яку дав своїм партнерам з національної команди перед серією пенальті у фіналі чемпіонату світу 2022 року в Катарі з Францією (3:3, 4:2 пен.). Голкіпер сказав товаришам, що після того, як він відіб'є один удар, їм потрібно буде пробити по центру воріт. Мартінес аргументував це своїм багаторічним досвідом.


«Ми готувалися до Жира, але його вже не було на полі. Дембелі не було на полі. Гризманна не було на полі. Але хто там був?


Я сказав партнерам, що коли я відобразю перший пенальті, вони повинні будуть пробити наступний по центру. Знаєте, чому? Я зрозумів це зі своєї багаторічної психологічної підготовки. Інший воротар у цей момент зазнає тиску і стрибає убік. Ніхто не хоче безглуздо виглядати, стоячи в центрі воріт у фіналі чемпіонату світу», — наводить слова Мартінеса RMC Sport із посиланням на подкаст Behind The Game.


Після першого відбитого Мартінесом м'яча до точки підійшов нападник аргентинців Пауло Дібала і пробив центром воріт, а голкіпер французів Уго Льоріс стрибнув у кут.