28 квітня 2023 08:21

Брехня про шашлики. Криза у клубі Роналду: президент "Аль-Насра" звільняється

Президент саудівського клубу «Аль-Наср» Мусаллі Аль-Муаммар подав у відставку зі своєї посади, відправивши заяву до міністерства спорту Саудівської Аравії.

Відставка голови клубу з Ер-Ріяда була пов'язана із сильним тиском з боку вболівальників після двох поразок поспіль протягом тижня.


«Аль-Наср» за участю зіркового португальця Кріштіану Роналду програв «Аль-Хілялу» з рахунком 0:2. Це дозволило «Аль-Іттіхаду», лідеру чемпіонату Саудівської Аравії, збільшити свою перевагу до шести очок. «Аль-Наср» також вилетів із Кубка Саудівської Аравії після поразки у півфінальній грі з рахунком 0:1 від клубу «Аль-Вехда».


Підлила масла у вогонь ситуація зі скандальними словами, які нібито сказав Аль-Муаммар в інтерв'ю арабському виданню ArabiaNews50:


«Мене лише двічі у житті обманювали. Перший раз, коли я попросив три шашлики, а мені дали лише два. Вдруге – під час підписання контракту з Кріштіану Роналду».


Ця заява про шашлики швидко стала вірусною. Однак Mundo Deportivo зазначає, що цих слів не було, а цитата є вигадкою. Проте ситуація у клубі залишається напруженою, і президент подав у відставку.


Очікується, що відставка Аль-Муаммара буде ухвалена в найближчі два дні, а чинна рада директорів буде розпущена. Генеральному секретареві клубу, швидше за все, буде доручено вести справи клубу на майбутній період. А потім призначать дату проведення загальних зборів і буде розпочато висування кандидатур на посаду президента «Аль-Наср» до закінчення поточного сезону.

Мусаллі Аль-Муаммар (на фото), який раніше очолював Саудівську футбольну професійну лігу, став головою клубу 1 квітня 2021 року, змінивши на цій посаді Сафвана Аль-Сувейкета.