26 квітня 2023 22:20

Джерело повідомило, що операція Луческу затримується через давню проблему з серцем

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу після матчу 22-го туру УПЛ із донецьким Шахтарем (1:1) оголосив про те, що змушений зробити операцію на нозі через коксартроз.


Мірча Луческу ще на початку місяця заявив про те, що йому знадобиться хірургічне втручання. Після поєдинку з Шахтарем румунський фахівець офіційно повідомив про вимушений відхід на лікарняний, а його місце посів його помічник Олександр Шовковський.


Проте зробити операцію одразу не вдалося. Напередодні Луческу пройшло детальне кардіологічне обстеження. У минулому у нього були проблеми з серцем – два передінфарктні стани (один у 1992 році в Брешії, другий у 2009 році в Шахтарі), тому лікарі провели кардіологічне обстеження.

Результати цього діагностування опинилися в нормі, але було вирішено, що добре було б замінити Містеру коронарний стент, що і було зроблено. Після такої процедури пацієнту потрібно кілька днів відпочинку перед операцією. У результаті було вирішено, що Луческу прооперують у понеділок, 1 травня, повідомляє GSP.


*Коронарний стент – це медичний пристрій, що є каркасом у формі металевого циліндра, що встановлюється у вузькі місця в артерії (з холестериновими відкладеннями) для їх розширення, за рахунок чого забезпечується нормальний кровотік.


Контракт 77-річного румунського тренера з "Динамо" закінчується влітку 2024-го року.