26 квітня 2023 19:37

"Петраков завжди говорив в обличчя, але тоді було неприємно": Конопля згадав інцидент із екс-тренером збірної

Футболіст Шахтаря Юхим Конопля розповів, що був у добрих стосунках із Олександром Петраковим, коли під його керівництвом у складі збірної України U-20 виграв чемпіонат світу у 2019 році.


«Коли ми з Петраковим виграли чемпіонат світу, то у нас були дуже добрі стосунки».

Однак коли тренер прийняв національну збірну України, ситуація змінилася. Футболіст образився, що той не дав йому ігрового часу у товариському матчі із Чехією (1:1) у вересні 2021 року. Заради цієї гри Конопля пішов на конфлікт із наставником Шахтаря Роберто Де Дзербі.

«Він подзвонив мені: Ти хочеш грати за збірну?». Я, звичайно, відповів позитивно. На грі я залишився на заміні. Думав, що гратиму в товариському матчі. У результаті я нормально і не тренувався, тому що тренування були по 50 хвилин і не зіграв. Нічого мені не пояснив і не сказав».


Також Конопля згадав епізод, який стався перед товариським матчем збірної України з Емполі (3:1) улітку 2022 року.


«Я підійшов до нього на п'ятий день збору: «У нас з вами хороші стосунки, кажіть як є: тягну я чи ні. Можливо, мені потрібно в чомусь додати». Він сказав мені, що все гаразд. Перед матчем мені адміністратор надіслав голосове повідомлення, де сказав, що тренер на мене не розраховує».

Футболіст заявив, що після цього інциденту його ставлення до Петракова змінилося в гірший бік.

Петраков завжди говорив в обличчя, але тоді було неприємно. Не знаю з приводу нього, але з мого боку наші взаємини зіпсувалися», – сказав Конопля в інтерв'ю Ютуб-каналу Брутальний футбол.


Нагадаємо, що у січні цього року Петраков прийняв національну збірну Вірменії.