25 квітня 2023 09:38

Євген САВІН: "Що має зробити кримський футбол? Грати у чемпіонаті України"

Керівництво Російського футбольного союзу (РФС) намагається замовчувати тему з Кримом і не вести діалог із ним, оскільки його прийняття до складу організації означатиме повну ізоляцію в Європі. При цьому функціонери країни-агресорки намагаюся ретельно уникати навіть натяків на такий розвиток подію у своїх діях, хоча на словах активно висловлюються за подібні рішення.


Про це в інтерв'ю YouTube-каналу Ксенії Собчак "Осторожно: Собчак" заявив колишній нападник "Крилєв Совєтов" Євген Савін. Ексфутболіст, в активі якого потрапляння до заявки на один із матчів національної команди, також розкритикував своїх співвітчизників за мовчання про війну в Україні.

"Кримський футбол зараз... Я коли його обговорював у РФС, то зрозумів, що є чітка команда згори, щоб цю тему взагалі не порушувати. Тому що, якщо прийняти кримський футбол, це означає великий скандал, який Росії теж не потрібен. Тож що має зробити кримський футбол? Повернутися на територію України та грати у чемпіонаті України. Випуск із українськими футболістами – це на 70% те, що хотів побачити я. Те, що там немає відповідей російських спортсменів, – це тому, що вони є обісц*ними і бояться говорити на цю тему", – сказав Савін.