23 квітня 2023 23:03

Рафаел Леау: "На додаткових тренуваннях Піолі покращував мою гру головою"

Форвард "Мілана" Рафаел Леау, посприявши виходу "россо-нері" в півфінал Ліги чемпіонів асистом на Олів'є Жиру в матчі з "Наполі", тепер оформив дубль у матчі з "Лечче" в Серії А. Португалець, який не забивав на "Сан-Сіро" з листопада минулого року, розповів DAZN, що тренер "Мілана" Стефано Піолі на додаткових тренуваннях покращував гру Леау головою – зрештою Рафаел результативно відплатив за тренерську роботу:


"Ми досить давно не вигравали в Серії А, тож для нас насамперед стояло завдання обіграти "Лечче". Я ж зі свого боку завжди намагаюся забити гол або віддати асист товаришам по команді. Але перед грою я думав про те, що непогано б подарувати нашим чудовим уболівальникам гол. Або два. Це чудові відчуття - зробити дубль на "Сан-Сіро" і бачити їхню радість. Такі команди, як "Лечче", зламати досить складно, для цього потрібен швидкий гол - на щастя, мені вдалося забити в першому таймі, а потім ми отримали необхідний простір для атак. Ще я щасливий тому, що наша робота з тренером, коли ми залишалися після тренувань і покращували аспекти моєї гри в повітрі, нарешті принесла свої плоди. Стефано Піолі хоче, щоб я більше забивав головою - з моєю статурою, я повинен бути ще кращим у грі в повітрі. І я, і мої товариші по команді, ми просто робимо свою роботу на полі, не озираючись на те, що роблять інші - зараз нам потрібно набрати якомога більше очок, щоб зіграти в Лізі чемпіонів і в наступному сезоні. Ми просто зобов'язані бути там, виходячи з нашої нинішньої неймовірної кампанії в Лізі чемпіонів", – зазначив Леау.


Цікаво, що 188-сантиметровий Леау, у 39 матчах у складі "Мілана" забив лише два голи головою. Причому і перший гол Рафаела головою – у червні 2020 року – також був у матчі з "Лечче"!