19 квітня 2023 14:58

"Інгулець" у більшості обіграв "Рух" у скандальному матчі Прем'єр-ліги: долю гри вирішив пенальті

У перенесеному матчі десятого туру чемпіонату України Інгулець із Петрово обіграв львівський Рух завдяки точному удару з пенальті Максима Ковальова.

Матч Інгулець – Рух почали огортати скандали ще до його початку. Спочатку Рух повідомив, що замовив власним коштом VAR на гру, але Інгулець з невідомих причин відмовився у використанні системи відеодопомоги арбітрам.


Потім Олександр Поворознюк заявив, що й зовсім не бачив такої заявки, проте УПЛ підтвердила нам, що листа до клубу з Петрового було направлено вчасно згідно з регламентом. Пізніше Рух надав у наше розпорядження копію цього листа та чек оплати за VAR. Загалом, український футбол досить цікава штука.


Інгулець вийшов уперед уже на 15-й хвилині зустрічі. Кучеренко пробивав по воротах і влучив Романові в руку. Удар із пенальті від Ковальова виявився результативним.

У першій половині гри господарі поля виглядали активніше, ніж гості, що підтверджує статистика першого тайму (всі критерії на користь Інгульця).


У другій половині поєдинку характер матчу не змінився – львівський колектив хоч і мінімально, але за грою поступався команді з Петрового.

На 90-й хвилині Рух залишився у меншості. Соломон-Отабор отримав друге попередження.


Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Інгульця над Рухом із рахунком 1:0


У наступному турі Інгулець 24 квітня зіграє проти ФК Олександрії, а Рух того ж дня поміряється з Дніпром-1.


ІНГУЛЕЦЬ – РУХ 1:0
Гол:
Ковальов (15, з пенальті).


Інгулець: Паламарчук, Нагієв, Кучеренко, Ковальов, Смоляков, Клименко, Запорожець, Головкін (Поспєлов, 72), Кухарук, Козак, Резепов (Одарюк, 69).


Рух: Паньків, Роман (Кітела, 29), Слюбик, Слюсар, Лях, Довгий, Підгурський (Карабін, 77), Мисик (Альваренга, 29), Таллес, Соломон, Климчук.


Попередження: Кучеренко (45+2), Козак (84) – Соломон (39), Альваренга (48), Кітела (84), Слюбик (90+1).


Вилучення: Соломон (90, друге попередження).