17 квітня 2023 14:12

Лапорта про те, що "Барса" виплатила Негрейрі 7,3 млн. євро: "Це гроші не за рік – за 18 років, за важливі доповіді. Віце-президент CTA не впливав на результати, не призначав суддів"

Жоан Лапорта заперечує вплив Хосе Марії Енрікеса Негрейри на суддівство в Іспанії.

"Барселона" проводить прес-конференцію, присвячену справі про виплати колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету.


– За що компанії активного учасника CTA було виплачено 7,3 мільйонів євро?


– Варто зважати на те, що ці гроші виплачувались протягом 18 років. Навіть не протягом року. Це були важливі та необхідні доповіді, зроблені людьми, які займали важливі пости. Внутрішнє розслідування виявило 629 доповіді та 43 відеозаписи, а також 4 доповіді з інших тем. Це лише з 2014 до 2018 року. Я думаю, варто було б розібратися в контексті та зрозуміти, що це була величезна робота протягом багатьох років, яку виконували професіонали.

Говорячи про те, що він [Негрейра] був віце-президентом CTA, необхідно уточнити, що основним постачальником цих послуг є син Негрейри. Віце-президент CTA не мав права впливати на результати матчів або призначати суддів. Я наполягаю на цьому. Про це йдеться у статті 29 регламенту RFEF (Королівська федерація футболу Іспанії).

Гіпотеза про те, що ця людина впливала на суддівські рішення, є хибною. Сам регламент RFEF заперечує це. Він не мав таких повноважень, це було підтверджено заявами кількох суддів. Він не мав права впливати на результати чи призначати суддів. Існує внутрішнє розслідування RFEF, в якому йдеться, що він не мав такої можливості, – сказав президент «Барселони».