15 квітня 2023 18:03

"Мілан" резервним складом зіграв внічию з "Болоньєю"

На цьому матчі було написано "поразка "Мілана". В березні він уже влітав в гостях "Фіорентині" та "Удінезе", командам калібру "Болоньї". Як і вона, інтенсивним, агресивним. У квітні вдома не дотиснув "Емполі". Здебільшого все це сталося через відволікання на Лігу Чемпіонів, зокрема, ротацію. Сьогодні, між середою та вівторком, між двома матчами проти "Наполі" в 1/4 фіналу ЛЧ, ротація сягнула екстремуму - десять гравців.


Ще й розпочався матч для чемпіона огидно. Ебішер пройшов Балло-Туре, Пош прострілив в район лінії воротарського майданчика, Сансоне замкнув на 33-й секунді. Однак потім запасні "Мілана", що вже неодноразово підводили його і зазнавали принизливої критики, взялися за справу. В першому таймі вони повністю домінували, повністю перегравали "Болонью". Чому свідчення хоча б 78:37 за пасами в атакувальній третині поля.


Флоренці пробив непоганий штрафний. Скорупськи відбив його. Ребіч обходив Сумаро, отримав і по нозі і міг заробити пенальті. Оборона не вибила м'яч, Ребіч і Салемакерс зіграли незграбно, але Побега метрів з 23-ох встромив м'яч у сітку. А "Болонья", що втратила двох своїх найкращих бомбардирів - Орсоліні та Арнаутовича - не могла відреагувати.


Другий тайм був уже набагато рівнішим та нуднішим. "Болонья", що за останні 50 днів переграла "Інтер" та "Аталанту" і не програла "Лаціо", вже грала активніше, ніж суперник. Володіння м'ячем загалом за матч в підсумку виграла. Але і тоді "Мілан" був ближчим до голу. Мессіас прорвався праворуч, прострілив, м'яч влучив в обличчя Ребічу у воротарському і пішов не туди. Леау прорвався ліворуч, прострілив, а Побега влучив у захисника.


"Мілан" не програв "Болоньї" в 15-ти останніх очних матчах у Серії А. І в 17-ти останніх гостьових матчах. Сьогодні він був ближчим до перемоги, ніж суперник. З іншого боку, "россонері" загалом не виграли в п'ятому турі ліги з останніх шести і вже сьогодні можуть втратити місце в Топ-4. Але з таким складом проти такого небезпечного суперника та перед таким матчем Ліги Чемпіонів вийшло ще й непогано.


Серія А. 30-й тур


Болонья. "Ренато Даль'Ара"


"Болонья" - "Мілан" 1:1


Голи: Сансоне 1 - Побега 40


"Болонья": Скорупські, Пош, Сумаро, Лукумі, Кірьякопулос, Схутен (Медель 85), Фергюсон, Домінгес, Барроу (Моро 73), Сансоне (Зіркзеє 57), Ебішер (Лікоянніс 73)


"Мілан": Меньян, Флоренці (Калабрія 57), Калулу, Тіав (Габбія 81), Балло-Туре, Вранкс, Побега, Салемакерс (Мессіас 57), Де Кетеларе (Діас 70), Ребіч, Орігі (Леау 70)


Попередження: Пош 58, Домінгес 70, Кірьякопулос 90 - Флоренці 54, Калабрія 80, Вранкс 87


Головний арбітр: Давiдe Масса