15 квітня 2023 12:45

Екс-динамівець Оріховський: "У Прем'єр-лізі зараз взагалі немає прохідних ігор"

Півзахисник «Колоса» з Ковалівки Павло Оріховський оцінив перемогу команди над «Інгульцем» (1:0) у матчі 21-го туру української Прем'єр-ліги та розповів про перспективи колективу.


– Зараз усі матчі в українській Прем'єр-лізі важкі. Якщо ми подивимося на результати у нашій першості, навіть для грандів – «Шахтаря» та «Динамо» – немає простих ігор. Загалом немає прохідних ігор. На перший план виходять стандарти. У перших трьох турах ми двічі пропускали після стандартних положень та програвали, хоч і непогано виглядали. Все вирішують дрібні деталі.


– Що можеш сказати про Вадима Мілька, який приніс перемогу вашій команді?

– Вадим – наш капітан. Своїм прикладом він веде команду вперед і показує, що можна грати на високому рівні до 40 років. Головне, щоб він мав бажання продовжувати грати. Мілько – приклад для решти футболістів нашої команди. Вадим – опора в команді та в колективі на ньому багато тримається.


– У нинішньому чемпіонаті ти вже забив 7 м'ячів, і це дуже добрий показник для півзахисника. Цьогорічний сезон – найкращий для тебе у кар'єрі?

–Не знаю. Хочеться завжди забивати голи та допомагати команді. Ось і з «Інгульцем» у мене був момент. І з «Минаєм» міг забивати двічі. Потрібно не тільки забивати, а й ставати кращим у розумінні гри, у командних взаємодіях.


– Заключне питання про перспективи команди цього сезону. «Колос» знаходиться на 6-му місці, лише на два очки відстаючи від п'ятого, єврокубкового місця.

– Єврокубки – наш стимул. Про це і наш президент клубу говорив. Зрозуміло, що всі хочуть грати у єврокубках. Але треба йти від матчу до матчу. Завжди важливою є наступна гра. Усі поєдинки складні.