13 квітня 2023 22:48

Блогер: "Дуже цікаво поспостерігати нарешті за "Динамо" із Буяльським"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі поділився очікуваннями від матчу "Рух" - "Динамо".


Рух v Динамо


Прев’ю


Рух - друга команда УПЛ за індексом вертикальності (29.9) після Минаю (32.3). Але при цьому Рух лише передостанній за масовою часткою загальної очікуваної загрози створеної з гри (xThreat з гри) - 71.5%. Менша частка тільки в Кривбасу - 71%! Іншими словами: бий-біжи Руху відверте лайно!


3.81 передачі за володіння - вони швидкоплинні. Дистанція, яку долає м’яч на 10 метрів довша, ніж в киян, чиї володіння тривають 6 передач. Тож із стилем все зрозуміло.

Але це не означає, що завтра можна забити на усе, як наприкінці гри з Минаєм: захищатися киянам доведеться.


Цієї весни в Динамо посипалися усі високі захисні метрики. І знаєте що? Динамо від того лише виграло: ударів стало прилітати менше і пропускати стали менше.


Немає сенсу накривати Рух високо, бо вони все одно битимуть вперед в напрямку Соломона чи Юрія «Гріліша» в коротесеньких гетрах. Основна загроза зазвичай приходить від них, та кросів Ростислава Ляха. Соломон ще й другий найкращий дриблер чемпіонату (52; в Брагару 54 вдалі обведення).


Дуже цікаво поспостерігати нарешті за Динамо із Буяльським. За його відсутності в атаці посипалося усе: удари, очікувані голи, дотики до м’яча в штрафному. Без нього кияни стали схожими на молодших колег з U19 - команда стала прямолінійнішою.


Враховуючи, що Зоря грає з Дніпром-1, з’являються шанси повернутися бодай на третє місце.


Факт: киян навіть зараз утримують впевнене перше місце за створеним хТ.


Тут і починається найбільше випробування, що переростає в лихо: конвертувати ці наближення м’яча до чужих воріт у моменти вдається з меганеймовірними труднощами.