12 квітня 2023 23:34

ПСЖ погодився продати "Ньюкаслу" одного зі своїх форвардів

20-річний нападник ПСЖ і молодіжної збірної Франції Уго Екітіке проводить дуже непростий перший сезон у Парижі - лише 4 голи в 27матчах у всіх турнірах. І хоча Екітіке не планує залишати клуб, за який вболіває з самого дитинства, і тому вибрав саме Париж, а не більш привабливі з фінансової та кар'єрної точки зору варіанти з "Ньюкаслом" і дортмундською "Боруссією", ПСЖ уже задумався про продаж форварда в літнє трансферне вікно.


Уго перейшов у ПСЖ минулого літа з "Реймса" на умовах оренди з обов'язковим викупом після закінчення поточного сезону за 40 мільйонів євро. З огляду на невизначеність із майбутнім у Парижі зіркових нападників – Кільяна Мбаппе не проти купити "Реал", Неймар не проти залишити клуб, а Ліонеля Мессі влаштовує все, але парижани можуть не подовжити контракт з аргентинською мегазіркою – Екітіке зберігає оптимізм щодо свого майбутнього й не надто хоче йти з команди. Однак, за даними L'Équipe, у ПСЖ не бачать варіанту з великою кількістю ігрового часу в Уго, тому розглядають для форварда французької "молодіжки" варіанти з орендою, орендою з правом викупу або повноцінний трансфер.


За інформацією FootMercato, Екітіке, який має контракт із парижанами до 2027 року, не схильний до від'їзду, однак водночас і не обговорював своє майбутнє в клубі з Луїсом Кампосом, який і є ініціатором варіанту з орендою з правом викупу для Екітіке. За даними L'Équipe, незважаючи на підписання шведського страйкера Александра Ісака, як і раніше, в Екітіке зацікавлений англійський "Ньюкасл", який вже намагався придбати Уго взимку минулого року. Менш вірогідними варіантами є перехід у франкфуртський "Айнтрахт" (якщо німецький клуб влітку продасть за величезні гроші іншого француза – Рандаля Коло Муані), а також оренди в італійські гранди – "Мілан" або "Ювентус". Хоча, якщо Екітіке хоче завоювати місце в стартовому складі ПСЖ, можливо, Уго і не завадить оренда в амбітний клуб, який готовий надати йому ігрову практику.