9 квітня 2023 23:55

"Атлетико" в більшості мінімально переміг "Райо Вальєкано" у виїзному матчі

"Атлетико" виграв 6 з 7 матчів останніх матчів, а "Райо Вальєкано" не перемагає в Ла Лізі з 6 лютого. Сьогодні і ті, й інші підтвердили свою форму.


При цьому не можна сказати, що "Блискавки" взагалі не старалися. Вони більше володіли м'ячем, створювали моменти. Чого не вистачило? Мабуть, концентрації.

Рауль де Томас запоров 2-3 зручні шанси, що забагато для матчу такого рівня. Не краще використовували свої моменти Паласон та Валентін – Облак переграв їх обох.


Паралельно захист "Райо" теж ніби засинав на секунду-другу, і цього вистачало "Атлетіко", аби без нервів робити результат. Так, наприклад, сталося на 22-й хвилині, коли Альваро Гарсія особисто відпасував на гол Моліні під час контратаки "Матрацників".


Ще дві хвилини – і знову грубий ляп. Цього разу Димитриєвський не зіграв на виході при кутовому і дозволив Ермосо розстріляти ворота - 0:2.


Нарешті, в середині другого тайму, коли у "Райо" після трьох замін покращився рух м'яча і "Атлетико" втратив контроль, господарі знову схибили, забувши про Морату. Той втік на простір, і повільний Лежен вирішив його валити - звісно ж, це вилучення.


З такою концентрацією фаворитів не перемагають, але, схоже, "Райо" зараз просто не може краще. Забезпечивши собі місце в еліті ще на сезон, команда Андоні Іраоли втратила мотивацію та грає матчі Ла Ліги, як товариські. Шикарний дальній удар Франа Гарсії наприкінці гри анітрохи не переконав у зворотному. Це був лише спалах.


Тільки за рахунок старих запасів "Райо Вальєкано" залишається у таблиці 9-м із 37 очками. У "Атлетико" - 57 балів, і він впритул наблизився до "Реала", у якого їх 59. Попереду ж всієї планети "Барселона", котру вже не наздогнати з її 71 очком.


28-й тур Прімери. Мадрид. "Естадіо де Вальєкас"


"Райо Вальєкано" - "Атлетико" - 1:2


Голи: Фран Гарсія, 85 - Моліна, 22, Ермосо, 24


"Райо Вальєкано": Димитрієвський – Балью, Лежен, Катена (Мумін, 73), Фран Гарсія – Комесанья, Валентін – Паласон (Фалькао, 57), Унаї Лопес (Трехо, 57), Альваро Гарсія (Мартін, 83) – де Томас (Камельйо, 57)


"Атлетіко": Облак – Моліна, Савіч, Хіменес, Ермосо, Карраско (Лемар, 69) – Льоренте, Коке, де Пауль (Сауль, 68) – Грізманн, Мората (Барріос, 73)


Вилучення: Лежен, 62