6 квітня 2023 22:26

Маркус Рашфорд: "Насолоджуюся своїми голами, але у пріоритеті робота на команду"

Форвард "Манчестер Юнайтед" і збірної Англії Маркус Рашфорд прокоментував ВВС мінімальну перемогу манкуніанців над "Брентфордом", яку команді приніс його гол, а також власні бомбардирські здобутки в поточному сезоні:


– Для нас була дуже важлива ця перемога. Ми грали набагато краще за суперника, якісніше контролюючи м'яч, та й без м'яча залишалися спокійними. Хоча це не було легким завданням - "Брентфорд" виявився міцним горішком, захищаючись блоком із п'яти-шести футболістів. Нам довелося непросто, але ми дочекалися свого шансу - Антоні віддав дуже розумну передачу, і мій гол, можливо, тому здався досить простим. У нас було кілька хороших комбінацій, і ми не тільки дуже задоволені трьома очками, а й, з нашим стилем гри, з оптимізмом дивимося в майбутнє. На нас чекає дуже напружений місяць, у квітні не буде простих прохідних ігор, кожен матч - великий і важливий поєдинок, у нас є можливість продовжувати рухатися вгору в турнірній таблиці АПЛ і виходити в наступні етапи кубкових змагань.


Після ЧС-2022 у Катарі, Рашфорд забив більше голів в АПЛ, ніж будь-який інший гравець (11), а в топ-5 європейських ліг тільки форвард "Наполі" Віктор Осімхен може похвалитися кращою результативністю - 12 голів.


– Я насолоджуюся собою і своїми голами, але головна мета для мене - продовжувати вигравати матчі для команди. Нам потрібно постаратися набрати якомога більше очок - хоча два лідери на вершині АПЛ трохи вирвалися вперед, але для нас і нашого власного зростання і розвитку важливо продовжувати вигравати. А потім подивимося, скільки очок зможемо набрати в поточному сезоні, – підсумував Рашфорд.


За показником "гол+пас" від початку 2023 року, серед гравців топ-5 європейських чемпіонатів Рашфорд, маючи 20 балів, поступається лише форварду мадридського "Реала" Каріму Бензема, який оформив історичний хет-трик на "Ноу Камп", та має 22 очки.


– Після майже кожного матчу ми можемо говорити, що Рашфорд зіграв чудово, і коли Маркуса немає на полі – це погано для нас, ми стаємо слабшими. Звісно, коли Рашфорд на полі, то і ми маємо постачати йому м'ячі, і він має брати на себе відповідальність. Однак ми не повинні бути залежними від одного гравця, тому я задоволений, коли воротам суперника загрожують Джейдон Санчо, Марсель Забітцер і Антоні, а з поверненням Антоні Мартьяля у нас буде більше варіативності попереду. Шкода, що ми не забили "Брентфорду" другий м'яч, було б простіше, а також слабкіше, ніж зазвичай, спрацювали наші стандарти, – резюмував тренер "Манчестер Юнайтед" Ерік тен Гаг.


У поточному сезоні АПЛ Рашфорд забив уже 10 переможних голів – більше, ніж інші гравці "Манчестер Юнайтед", починаючи з сезону 2009/10, коли Вейн Руні також забив 10 переможних голів.