5 квітня 2023 18:03

"Гвардіола зробив Артеті послугу": колишній форвард збірної Англії – про гру Зінченка та Жезуса в "Арсеналі"

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній нападник національної команди Англії та Саутгемптона Джеймс Бітті поділився враженнями від гри Олександра Зінченка та Габріела Жезуса в лондонському Арсеналі після їхнього переходу з Манчестер Сіті.


Дозволивши перехід Олександра Зінченка та Габріеля Жезуса з Манчестер Сіті до Арсеналу, головний тренер «городян» Хосеп Гвардіола пішов на зустріч своєму другові Мікелю Артеті, який очолює лондонську команду. Так вважає екс-форвард збірної Англії Джеймс Бітті.

«Я вважаю, що дозволивши Зінченку та Жезусу піти в Арсенал, Пеп Гвардіола зробив послугу своєму другові Мікелю Артеті. Не думаю, що Пеп звинувачує себе, що дозволив їм піти, адже в його розпорядженні дуже багато гравців.

Якщо Зінченко і Жезус мали б невеликі ролі в Сіті цього сезону, то Гвардіола вчинив правильно для всіх. Чи чекав він, що Арсенал буде у чемпіонських перегонах? Напевно ні".

Також Бітті вважає, що Зінченко та Жезус відчували себе непотрібними у Манчестері, але зуміли знайти мотивацію та посилити Арсенал.

«Саме Олександр Зінченко та Габріел Жезус заслуговують на найбільшу похвалу, бо вони зробили крок, привнесли до Арсеналу щось нове і дали результат.

Будь-які емоції, які вони влітку відчували від того, що відчували себе непотрібними в Сіті, вони направили в позитивне русло і використовували як мотивацію, і обидва з того часу виконали неймовірну роботу», — наводить слова Бітті Ladbrokes: Fanzone.

Нагадаємо, що Зінченко та Жезус перейшли до Арсеналу влітку минулого року за 35 та 52,2 мільйона євро відповідно.

На рахунку українця цього сезону 28 матчів за Арсенал у всіх турнірах, один гол і два асисти.

Бразилець провів 24 гри, забив сім м'ячів та віддав сім результативних передач.