3 квітня 2023 09:34

Стефано Піолі: "Цей результат не вплине на протистояння в Лізі чемпіонів"

Головний тренер "Мілана" Стефано Піолі, сенсаційно розгромивши "Наполі", що лідирує в Серії А, розповів DAZN після матчу в Неаполі, що "россо-нері" будуть здатні здивувати неаполітанців черговою зміною тактики у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, а розумний Рафаел Леау має менталітет чемпіона, повідомляє football-italia.net:


"Прекрасна перемога, але це всього лише один матч. І лише перший крок, бо попереду ще дев'ять матчів у Серії А, в яких ми повинні мати такий самий настрій. Ми вже втратили свої можливості в минулому і не можемо дозволити собі зробити це знову. Цього сезону "Наполі" грав краще за нас у Серії А, і хоча зараз ми виграли важливий матч, але найголовніше – фінальний ривок, щоб ця кампанія стала позитивною, а "Мілан" кваліфікувався до Ліги чемпіонів. Потрібно зосередитися на підготовці до "Емполі", оскільки саме такі ігри в цьому сезоні ми вже проводили без належного настрою, темпу та інтенсивності. Але тепер ми вже не можемо дозволити собі втрачати очки, тому подивимося, в якому стані гравці підійдуть до Ліги чемпіонів, також пам'ятаючи, що чвертьфінал відбуватиметься з двох матчів. Ще до поразки від "Удінезе" я вирішив, що з "Наполі" зіграємо з квартетом захисників, бо проти неаполітанців складно грати з трійкою центрдефів. Зараз занадто легко говорити, що зміна формації зіграла вирішальну роль. Але не забувайте, що інша система допомогла нам вийти до плей-оф Ліги чемпіонів і здобути важливі перемоги над "Аталантою", "Монцею" та "Торіно". У певні моменти тренер повинен ухвалювати рішення, і я вніс деякі зміни, зараз усе повернулося на круги своя. Мені подобається змінювати команду, а гравці відкриті до цих змін.


Цей матч додасть нам упевненості та позитиву, але Ліга чемпіонів – це інший турнір, там будуть інші матчі, можливо, буде потрібна більша інтенсивність. Цей результат не вплине на наш чвертьфінал – там буде інша атмосфера, буде потрібен інший досвід. Однак вивчивши цю гру в Неаполі, ми зрозуміємо, де зіграли добре, а де могли зіграти краще – не забуваймо, що в "Наполі" теж були шанси. Просто ми добре реалізували свої можливості. Так, з нашими характеристиками ми можемо бути небезпечними для "Наполі", коли атакуємо вільний простір, але головне – грати з тим самим менталітетом, з яким ми забрали ініціативу і пресингували їх. Браїм Діас у першому таймі отримав мікротравму – хоча він почувався нормально, я не хотів ризикувати, тож зробив заміну і вгадав – Салемакерс теж забив гол. Леау зробив дубль, один із голів забивши з позиції центрфорварда. Можливо, комусь здасться, що наша молодь не прогресує, але вони просто вбирають нові ідеї. А такі розумні хлопці, як Рафаел, з його менталітетом, потім стають чемпіонами", – підсумував Піолі.