3 квітня 2023 00:08

"Ліон" сенсаційно вириває перемогу у ПСЖ в Парижі

Сьогоднішній матч із перших хвилин пішов не так, як цього хотіли парижани. Можна сказати, що не пощастило, але досить навіть просто подивитися на показник xG, щоб зрозуміти, що перемога гостей сьогодні - це не випадковість, а справедливість. Однак це лише цифри, а на полі все було набагато цікавіше. Деталі поєдинку зараз і розглянемо.


Майже одразу після свистка судді стався один із перших моментів у парижан. Кіліан Мбаппе розрізаючим пасом вивів Вітінью до правого кута воротарського гостей, після чого стріляє португалець метрів із семи над Лопешом, при цьому відправляючи снаряд вище поперечини. Трохи пізніше Верратті м'яч перехоплює на половині поля "Ліона", після чого вже Мессі вирізає філігранну передачу до кута воротарської "Олімпіка", ну а далі стріляє з ідеальної позиції Мбаппе, відсилаючи м'яч трохи правіше володінь Лопеша.


Після цього акцент гри змістився – уперед почали йти гості. У ході атаки "Олімпіка" у форматі "три на три" був шанс у Мендеса відзначитися після скидки Ляказетта в район 11-метрової позначки, але пробив Тьяго трохи правіше мети, при цьому раніше подарував снаряд гостям у простій ситуації Данілу. Майже відразу трапилася нова небезпечна атака "Ліона", наприкінці якої приймає Ляказетт м'яч біля лівого кута воротарського "ПСЖ". Є тепер уже у нього шанс відкрити рахунок, але зволікає Александр, а далі накриває його запізнілий постріл на межі фолу Маркіньос.


На 38 хвилині гості заробили пенальті, але реалізувати його не судилося - втрачають вони найвірніший момент. Пробив Ляказетт з точки в напрямку лівого від себе кута, при цьому Доннарумма не вгадав. Але м'яч у підсумку потрапив прямо у стійку, після чого додав Мендес метрів з 13-ти - вище за порожні ворота.


Відразу після початку другого тайму "Ліон" пішов уперед новими силами. Було видно прагнення команди відзначитись, і так і вийшло на 56-й хвилині. На Барколу пішов простріл до воротарської Доннарумми - зробив його Кумбеді з флангу. Після цього спокійно розстріляв Бредлі воротаря "ПСЖ" з кількох метрів ударом під дальню від себе праву стійку.


Далі парижани трохи перехопили ініціативу і хотіли відігратися, але це вийшло так собі, хоч і були можливості. Видряпує пресином Хакімі м'яч у штрафному майданчику "Ліона", після чого бере там на себе гру і стріляє метрів з 19-ти обвідним ударом у напрямку лівого від себе краю воріт Ентоні Лопеша. Буквально трохи не вистачило марокканцю, щоби відзначитися.


Останнім реально небезпечним моментом господарів можна назвати їхній шанс на 90-й хвилині. Удар Кіліана Мбаппе з дальньої дистанції йшов праворуч рамки воріт "Ліона", але навіщось зачіпає снаряд руками Лопеш. Далі знову невдало розігрують кутовий підопічні Гальтьє, причому ледь не відправляючи в нокаут попаданням м'яча Толіссо в голову.


Як результат, "Ліон" несподівано перемагає паризький клуб, відбираючи три очки. Чи потрібні команді, яка знаходиться на 10-му місці, ці бали - питання інше, але "ПСЖ" шлях до чемпіонства зіпсувати точно вийшло. Тепер розрив між клубом з Парижа та "Лансом" став ще меншим, а ймовірність для підопічних Галтьє пролетіти повз трофей - більшою.


Ліга 1, 29 тур


ПСЖ - Ліон 0:1


Гол: Баркола 56


ПСЖ: Доннарума, Бічіабу, Маркіньос, Перейра, Вератті, Саншеш, Мендеш, Вітінья, Хакімі, Мессі, Мбаппе.


Ліон: Ловрен, Люкеба, Ловрен, Діоманде, Мендес, Тальяфіко, Лепанан, Шеркі, Сарр, Ляказетт


Попередження: Бічіабу 12, Донаррума 36, Саншеш 42, Кумдесі 42