1 квітня 2023 08:42

На росії заявили, що Європа підтримує повернення російського футболу, але є нюанс

Фото - ua.depositphotos.com


Генеральний секретар рфс Максим Мітрофанов в інтерв'ю ЗМП (засобам масової пропаганди) розкрив подробиці переговорів росії з ФІФА та УЄФА та розповів про ставлення футбольних чиновників до ідеї про можливе повернення російських команд до міжнародних змагань:


"Кулуарно вся футбольна європейська громадськість розуміє неспортивну природу рішення та виступає за участь російського футболу у міжнародних змаганнях. На жодному з конгресів чи зустрічей ми не зустрічалися з позицією, згідно з якою необхідність нашого повернення ставилася б під сумнів. Усі національні федерації (тут дуже смішно – прим.ред.) висловлюють нам підтримку. І розуміють тяжкість тієї ситуації, в якій перебуває російський футбол. Але політичний тиск чиниться як на національні асоціації, так і на міжнародні організації. Власне, цей тиск і спричинив такі неспортивні рішення.


Рішення про усунення росії приймав виконком ФІФА та УЄФА. Незважаючи на всю незалежність, ФІФА та УЄФА – європейські організації, створені відповідно до законодавства Швейцарії. Половина країн-членів УЄФА також члени Євросоюзу, підпорядковуються вимогам Єврокомісії. Завдання робочої групи – визначитися, є ще в нас можливість повернення до офіційних європейських змагань чи ні".


Таким чином, можна сказати, що всі ці зустрічі робочої групи (з січня проводяться), в яку входять росіяни і представники ФІФА та УЄФА не мають жодного сенсу без політичної волі європейських країн. Саме без політичного благословення Єврокомісії УЄФА та ФІФА не мають повертати країну-агресора у міжнародний футбол. А "кулуарна підтримка" звучить як стара казка, або просто наспівування ласих до закривавлених російських грошей чиновників.