31 березня 2023 09:44

"Барселона" розглядає два варіанти фінансування проєкту Espai Barca на суму 1,5 мільярда євро

«Барселона» прагне здійснити проєкт Espai Barça, який включає ремонт «Камп Ноу», а також модернізацію прилеглих до стадіону територій, будівництво нових офісів, музею, клубного магазину, кафе, торговельного центру та стоянки на 3,2 тисячі місць.


Для фінансування проєкту необхідно 1,5 мільярда євро. Каталонці розглядають дві пропозиції, які дозволять профінансувати задумане, повідомляє Què t’i Jugues.


Перший варіант містить три транші: короткостроковий кредит на 500 мільйонів євро на 5 років від банку Goldman Sachs під 6% річних, 500 мільйонів євро середньострокових інвестицій під 5% річних, 500 мільйонів євро довгострокових інвестицій приблизно на 25 років під 6% річних. Структура виплат була розроблена американськими банківськими конгломератами Goldman Sachs та JP Morgan.

Клуб також розглядає інший варіант від компанії Key Capital, яка допомогла каталонцям с активацією фінансових важелів влітку минулого року.


Згідно з цією пропозицією «Барселона» має взяти також три кредити: перший складе 650 мільйонів євро на 5 років під 5,5% річних, другий - 666 мільйонів євро до 2063 року під 5% річних, а третій транш буде оформлений у вигляді субординованого кредиту на 650 мільйонів євро на 30 років. Відсоток останнього третього траншу невідомий.


Остаточне рішення «Барселона» прийме сьогодні, 31 березня. Поки що клуб більше схиляється до першого варіанту, який пропонують Goldman Sachs та JP Morgan.