31 березня 2023 09:09

"Випив каву з Ребровим, а потім домовився із Суркісом": як "Динамо" невдало підписало травмованого хавбека

Екс-хавбек Дніпра, Кривбасу, Динамо та інших клубів УПЛ Валерій Федорчук розповів про те, як потрапив до київської команди. Футболіст також оцінив свій період виступів у таборі біло-синіх.


Валерій Федорчук розповів, що його історія в Динамо розпочалася із випадкової зустрічі в аеропорту з тодішнім головним тренером киян Сергієм Ребровим.


«Я мав летіти на реабілітацію після травми. Ми зустрілися з Реброва в аеропорту. Він їхав до Англії переглядати матч Манчестер Сіті, оскільки Динамо мало проти них грати в Лізі чемпіонів. Ми випили каву поспілкувалися. Він спитав, як мої справи, і як відбувається відновлення».

Екс-футболіст заявив, що після основного періоду реабілітації хотів спочатку просто підтримувати форму в Динамо, оскільки його контракт із попереднім клубом Дніпром минув.

«Я поговорив із агентом Шаблієм, щоб він дізнався про можливість підтримувати форму з Динамо. Я прилетів до Києва, і в мене відбулася зустріч із Ігорем Суркісом. Вийшло так, що ми підписали повноцінний контракт. Хоча в мене й були інші пропозиції тоді, я вирішив, що мені краще перейти в Динамо».


На думку Федорчука, до кінця показати себе в Києві йому не дала травма, від якої він нещодавно відновився.

«Потрібно було плавно повертатися, але в Динамо немає часу на розгойдування. Тільки я набирав форму, починався дискомфорт і кілька днів я випадав. Зім'ятий був період. Хоча помічник Реброва Рауль хвалив мене, тому що я швидко схопив структуру гри Динамо, яку вони прищеплювали команді».


Федорчук зазначив, що це він був ініціатором розірвання угоди з Динамо, хоч він і продовжив контракт із клубом після перших півроку у команді.


«Мене не влаштовувало те, що я мало грав. У всіх попередніх командах я був гравцем основи. Тож вирішив піти з Динамо. Нехай це буде менш іменитий клуб, про я гратиму і буду щасливим», – розповів Федорчук прес-службі Руху.


Нагадаємо, що Федорчук захищав кольори Динамо з 2016 по 2017 роки. ЗА команду він провів лише 11 матчів, у яких забив один гол. У березні цього року Федорчук у віці 34 років повісив бутси на цвях.