31 березня 2023 08:14

Хулен Лопетегі: "Боротися за виживання в АПЛ – це теж задоволення та щастя"

Головний тренер "Вулверхемптона" Хулен Лопетегі закликав своїх гравців підійти до кінцівки сезону, в якій доведеться боротися за виживання в Прем'єр-Лізі, маючи сильний менталітет. І сприймаючи боротьбу як привілей, задоволення і щастя, повідомляє Daily Mail. "Вовки" посідають 13-те місце в турнірній таблиці АПЛ, проте через високу щільність, відрив від "Вест Гема", який посідає 18-те місце, становить лише три очки:


– Грати в таких матчах дуже приємно. Футболісти повинні сприймати це як честь, і повинні бути готові. Відчувати подібний тиск – це добре, ми повинні насолоджуватися цим моментом і користуватися ним, маючи сильний менталітет і нав'язуючи супернику дуже хорошу боротьбу з нашого боку. Дуже важливо для нас проявити зрілість і показати, що ми щасливі, вирішуючи таке завдання. Іноді це важливіше, ніж тактичні напрацювання. Ми поважаємо всіх суперників, але маємо зосередитися на своїй грі, щоб боротися до кінця. З позитивним і сильним менталітетом, знаючи, що кожен матч –це новий виклик. Ми повинні бути готові до важкої боротьби, а на можливі поразки повинні реагувати правильно. "Ноттінгем" інвестував велику суму в трансферне вікно, тепер у них дуже цілісна команда, вони чітко розуміють, чого хочуть. У них якісні та дуже швидкі гравці, повернувся травмований Траоре, у будь-який момент вони можуть завдати шкоди. Але й нам потрібно завжди дивитися вперед із позитивними думками, – зазначив Лопетегі.


Призначення Лопетегі в листопаді дало змогу "Вулверземптону" піти із зони вильоту, куди команда потрапила на старті сезону, але перед перервою на "вікно ФІФА", команда здобула лише одну перемогу в шести матчах. Суперник "вовків" у найближчому турі – "Ноттінгем Форест" – взагалі виграв лише чотири матчі від початку року, один із них – якраз у "Вулверхемптона", у чвертьфіналі Кубка англійської ліги.