29 березня 2023 21:23

Португальського бізнесмена звинувачують у спробі підкупу гравців "Ріу Аве" та "Марітіму" на користь "Бенфіки" у сезоні-2015/16. Усі футболісти відмовилися

Португальського бізнесмена звинувачують у спробі підкупу гравців на користь "Бенфіки".

Прокуратура встановила, що у сезоні-2015/16 бізнесмен Сесар Боавентура намагався підкупити гравців «Ріу Аве» Марсело дос Сантоса, Ліонна та Кассіо, а також голкіпера «Марітіму» Ромена Салена.


У документі, до якого отримало доступ видання O Jogo, зазначено, що Боавентура сказав Ліонну, що президент «Бенфіки» Луїш Філіпе Вієйра заплатить 80 000 євро за те, що захисник отримає жовту картку в першому таймі матчу 31 туру чемпіонату Португалії між « Бенфікою» та «Ріу Аве». Оплату зробили б після матчу купюрами по 500 євро.


Після відмови Боавентура зв'язався з голкіпером "Ріу Аве" Кассіо та запропонував 60 тисяч євро. Воротар також відмовився.


Після двох відмов бізнесмен звернувся до Марсело дос Сантоса, попросивши його заробити пенальті. В обмін на це Боавентура пообіцяв гравцеві, що він перейде до відомого іноземного клубу. Марсело відмовився.


Процес повторився пізніше, але цього разу Боавентура зв'язався із Саленом перед матчем "Бенфіки" з "Марітіму" у 33-му турі сезону-2015/16. Голкіперу він пообіцяв заробітну плату в розмірі 300 тисяч євро на рік в іноземному клубі, але Сален відповів відмовою.


Прокуратура вимагає, щоб Боавентура виплатив державі 480 тисяч євро.